Son dakika haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik  'İşgal harekatı olmasın' sözlerine "Fransa'nın düşüncesi sakat. İşgal mantığı içinde hareket etmiyoruz. Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı'ndaki Münbiç, Cerablus ve Azez hattındaki 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları gerekir. Türkiye her türlü terör tehdidine karşın yapması gerekeni yapar." ifadeleriyle karşılık verdi. Başbakan Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yle yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

"FRANSA'NIN DÜŞÜNCESİ SAKAT"

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından satır başları: 

Fransa'nın düşüncesi sakat. İşgal mantığı içinde hareket etmiyoruz. Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı'ndaki Münbiç, Cerablus ve Azez hattındaki 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları gerekir. Türkiye her türlü terör tehdidine karşın yapması gerekeni yapar. Bu faaliyetler aslında ülkemizin hududu bulunan Suriye ve Irak'taki terör koridoru oluşturulmasına engel olacak.

'OPERASYON PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR'

Üç yıldır arazinin her tarafında terör örgütü muazzam bir tahkimat yapmış, büyük büyük tüneller ve duvarlarla kendilerine göre mevziler oluşturmuş. Bu yapıyı güvenlik güçlerimiz tespit edip gereğini yapmaktadır. Operasyon planlandığı şekilde devam ediyor. Bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen hedef sayısı 480, terörist sayısı 712'dir.

İdlib'deki yaşanan olay Türkiye'nin ne kadar doğru bir iş yaptığını ortaya koymaktadır. Terörün nereden geldiğinin bir önemi yoktur." (Habertürk)