Son dakika haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Muğla'da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, depreme yönelik 'Bir can kaybı söz konusu değil. 354 vatandaşımız yaralandı. Şuanda 24 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor.' dedi. Başbakan Yıldırım Almanya'yla yaşanan gerginlikle ilgili de 'Almanya'yı Avrupa'daki stratejik ortağımız olarak görüyoruz. Buradan çağrım daha sakin hareket edilmeli. Konuşarak sorunlar çözülmeli' ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Dün gece saat 01.31'de, bir ölçeğe göre 6.3 bir diğerine göre 6.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin merkezi Datça'nın 11 kilometre Gökova Körfezi'nde bulunuyor. Hemen valilik ile ve bölgeyle irtibata geçildi bütün bölge tarandı. Allah'a şükür şu ana kadar raporlanan bir can kaybı yok. 354 vatandaşımız, kimisi panikle, korku nedeniyle ufak tefek sıyrıklar var. Tedavileri görülüyor. 24 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. İstanköy'de bir caminin minaresi yıkıldı bir de bölgedeki devlet hastanemizin duvarında çatlaklar var. Deniz seviyesi yükseldiği için 10 metre civarında bazı tekneleri karaya attı. Ufak tefek hasarlar dışında can kaybımız yok. Büyük bir deprem İzmir'de dahi hissedildi. AFAD ile ilgili kurumlar bölgeye intikal etti. Kos'ta bir İsveç bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Oradaki tahliyeler için tedbirler alınıyor sıkıntımız yok.

TÜRKİYE-ALMANYA GERİLİMİ

Almanya Türkiye ile ezeli bir stratejik ortaktır. 1. Dünya Savaşı'nda onlarla aynı safta yer aldık. Güçlü bir geçmişimiz var. Almanya'yı Avrupa'daki stratejik ortağımız olarak görüyoruz. Buradan çağrım daha sakin hareket edilmeli. Konuşarak sorunlar çözülmeli. ilişkilerin zarar görmesinin ik ülkeye de yararı yok. Aramızdaki en büyük anlaşmazlık terör örgütü sempatizanlarının Almanya'da geniş alan bulması. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Ülkemiz hakkında faalieyet gösterenlerin dostlarımız tarafından korunuyor gibi görünmesi vatandaşlarımızı üzer.Olayları daha fazla germenin bir anlamı yok. Şirketlere soruşturma başlatılığı iddiaları yalandır. O şirketlerden birinin ismini vatandaş duysa bunları Türk şirketi olarak düşünür. Almanya ne kadar güvenliyse Türkiye o kadar güvenlidir. Hiç kimse kendisine güvenmesin. İnsanları korkutup sokağa çıkmasını engellerseniz teröre hizmet edersiniz.

KUDÜS'TEKİ GERGİNLİK

Bu konuda İslam dünyasının hassasiyeti çok fazladır. İsrail'e önerimiz. Bu uygulama yanlıştır. Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kısıtlamak ya da kapatmak hiç bir sorunu çözmez. Ümit ederim ki bu uygulamadan vazgeçilir ve her şey normale döner. Hükümet olarak gereken temaslarımızı da sürdürüyoruz.

OHAL KOMİSYONU

Askeri okullarda okuyan öğrencilerin tamamını başka üniversitelere yerleştirdik. Prensip olarak askeri okullara 15 Temmuz öncesi kayıtlı olan kimseyi almadık. Güvenlik olarak alınmış bir karardır. Bir hak kaybı söz konusu değildir.