Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir bankanın Eyüp Göktürk’teki şubesinin ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, bankanın farklı şubelerinden toplam 4 defa sahte kimliklerle hesap açılarak, kredi çekildiğini belirledi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak 4 kez kredi çeken 2 kişiyi yakalandı.Şüphelilerin 3 ayrı kredi daha çektikleri fakat parayı bankadan alamadan yakalandıkları ortaya çıktı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Ekipler, şüphelilerin banka güvenlik kamera görüntülerinden kimliklerini tespit ederek takibe başladı. Polis, Ahmet S. ve Cemil P.’nin çektikleri 4 krediyle bankayı 60 bin lira dolandırdığını belirlemesi üzerine operasyon kararı aldı. 2 Ağustos’ta yapılan operasyonda Ahmet S. ve Cemil P. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda, sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda sahte kimlik kartı ele geçirdi.

3 KREDİ DAHA ÇEKMİŞLER, FAKAT YAKALANDIKLARI İÇİN PARAYI ALAMADILAR

Öte yandan polis ekipleri Ahmet S. ve Cemil P.’nin aynı bankanın başka şubelerinden 3 kredi başvurusu daha yaptığını belirleyerek, yakalandıkları için hesaplarına yatan parayı çekemediklerini tespit etti.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Vatan Caddesi’nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ki işlemleri tamamlanan Ahmet S. ve Cemil P. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.