Ramazan Bayramı tatili ile birlikte İstanbullular dün mesai saatinin bitmesiyle yollara düştü. Haftasonu yoğunluk yaşanan kentte yollar bomboş kaldı. Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre yüzde 4 olarak görüldü. Kent genelinde sadece, bakım çalışmalarırnın devam ettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yoğunluk yaşanıyor.

KARAYOLLARINDA SON DURUM 

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Ilgaz-Tosya-Kargı yolunun 25-27. kilometreleri arasında sürdürülen (Tosya ilçe geçişi) yol yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Osmancık-Merzifon yolunun 14-17. kilometreleri arasındaki köprü yapım çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolun bir bandı taşıt trafiğine kapatıldığından trafik akışına yolun diğer bandından iki yönlü olarak izin veriliyor. Ankara-Kırıkkale yolunun 14-18. kilometreleri arasındaki üstyapı toprak işleri ve çeşitli işlerin yapım çalışmaları sürdürüldüğünden ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. 

Son dakika... İstanbulda trafik yüzde 4e düştü... Bir yer hariç