Çevreci, gezgin ve sigarayla savaşıyla bilinen Orhan Kural, Cem Yılmaz'ın Arif V 216 filmindeki sigara davasıyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bugüne dek pek çok ünlü isme filmlerinde sigarayı özendirdiği gerekçesiyle dava açan Kural, son olarak Cem Yılmaz'ın 5 Ocak tarihinde vizyona giren Arif V 216 filminde geçen sigara sahneleri ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kural, şikayet dilekçesinde, "Cem Yılmaz, diğer filmlerinde olduğu gibi çocuk ve gençleri tütün dolayısıyla bonzai, uyuşturucu ve diğer bağımlılıklara özendirmektedir" ifadelerine yer verdi.

'SİGARA ALKOL VE UYUŞTURUCU GİBİ BAĞIMŞLILIK YAPIYOR'

Kural, Cem Yılmaz'ın Pek Yakında filminde de elinde sigarayla hastaneye girdiğini anlatarak, son filminde ise elinde sigara ile uçağa bindiğini ifade etti. Dilekçenin devamında Kural, sigaranın alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yaptığını ve Yılmaz'ın, 'uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri özendirme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

PLANLI VE SİSTEMATİK 

Suç duyurusunda bulunduktan sonra yapmış olduğu açıklamada, bu durumun planlı ve sistematik olduğunu anlatan Kural, soruşturmanın kaçakçılık, narkotik ve ekonomik suçlar tarafından incelenmesi talebini yetkili makama ilettiğini söyledi. Prof.Dr.Kural, "Daha önce kendisine yapılan uyarıları yok sayarak, ısrarcı bir tutumla bu sahnelere devam eden Yılmaz, büyük ihtimalle menfaat karşılığı bu tutumunu devam ettirmektedir" ifadelerini kullandı.

Kural, Cem Yılmaz'ın filmlerinde sigara sahnelerini kullanmaması için Gayrettepe'de bulunan 1 milyon değerindeki evini de hediye edeceği teklifini yeniledi. Konu ile ilgili Cem Yılmaz'dan henüz bir açıklama gelmedi.

İŞTE O ŞİKAYET DİLEKEÇESİ:

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER