Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrasında Kuzey Irak'a yönelik Irak tarafından getirilen uçuş yasağı ile ilgili 'Bugün saat 18:00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar süresiz olarak iptal edilmiştir. Türkiye olarak hem THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Orada mağdur olanlar varsa onlar için özel uçak gönderilecek.' dedi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale Bayramiç'de belediye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları; 

Bugün saat 18:00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar süresiz olarak iptal edilmiştir. Türkiye olarak hem THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Orada mağdur olanlar varsa onlar için özel uçak gönderilecek. 

EZİNE'DE HALKA HİTAP ETMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Ezine'de halka hitap etmiş "Buradan başlayacaksınız Kazdağlarına çıkmanız 5-10 dakikanızı geçmeyecektir. Bırakın krallığı biz milletin hizmetkarıyız. Krallık bize yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıldan beri memleketimizin kaldırılması için gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmamız için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.