İHA'nın haberine göre, Kuşadası Kesedağı Tepesi’ne yakın yerde bulunan evleri havaların ısınması ile birlikte sarıca arılar sardı. Bir anda evlerinin içine dolan arılar nedeniyle oturdukları evlere giremez hale gelen mahalle sakinleri ne yapacağını şaşırdı. Oldukça saldırgan olan arılara karşı vatandaşlar kendi yöntemleri ile mücadele ederken, sarıca arıların ahşap ve kerpiç evlerin çatılarını mesken tuttuğu belirlendi. Çatrı aralarının ilaçlanması sonucu özel arı kıyafetleri ile sarıca arılara karşı mücadele veren mahalle sakinleri milyonlarca arı ile karşılaştı.

'BİRDEN OLDUKÇA ZEHİRLİ ARILAR EVİMİZE SARDI' 

Arıların istilasına uğradığı için evine girmeyen mahalle sakinlerinden Fatma Ertokatlı, kendisine ve çocuklarına arıların saldırdığını belirterek, “Havalar soğuk iken tavan arasından sesler geliyordu. Ama evlerimizin arıların istilasına uğradığını fark edemedik. Kuşadası’nda havaların ısınması ile birlikte birden oldukça zehirli olan arılar evimize sardı. Beni de çocuklarımı da soktu. Evimize giremez olduk. Özel kıyafetler ve sinek ilaçları ile arılara karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

'ÖMRÜMDE İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIM' 

Çok ilginç bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Metin Atalay ise 60 yaşında olduğunu ve ömründe ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya olduğunu belirterek, evlerine arıların istila ettiğini söyledi.

Mahallede tedirginlik devam ederken, vatandaşlar mahalleyi istila eden arılara karşı kendi yöntemleri ile mücadele ediyor.