Son dakika haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hiçbir ülke sınırında terör konuşlanmasını istemez.' derken 'Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi için adım atılmalı. Suriye'ye gidip gitmeme konusunu değerlendiriyoruz.' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara'da medya temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

ZEYTİN DALI HAREKATI AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Başarı iktidarın değil ordunun başarısıdır. Ordu bir siyasi partinin değil, Türk milletinin ordusudur. Bunu sadece AK Parti'nin başarısı gibi aktarmak doğru değildir. Hiçbir ülke sınırında terör konuşlanmasını istemez" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, Afrin Harekatı'nın erken seçim kozu olarak kullanılmasının doğru olmadığı değerlendirmesinde bulundu. 

"SURİYE'YE GİDİP GİTMEME KONUSUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi için adım atılmalı. Suriye'ye gidip gitmeme konusunu değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu. 

"TSK'NIN BAŞARISINI BİR BAŞKASINA İPOTEK EDEMEZSİNİZ"

ÖSO polemiği ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Ordumuzun kahramanlığını ÖSO'ya mı devretmeye çalışıyorlar. TSK'nın başarısını bir başkasına ipotek edemezsiniz. Şimdi de ÖSO'ya mı meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor." dedi. 

"ERDOĞAN NE DOSYASI HAZIRLIYOR"

Ege adaları tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ne dosyası hazırlıyor. Biz de bunu merakla bekliyoruz. Lozan'da mülkiyeti kimseye bırakılmayan adalarda neden Yunan askerleri var. Biz bu sorunun cevabını arıyoruz" diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ AÇIKLAMASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin olarak "CHP olarak hiçbir zaman Cumhurbaşkanlığında ortak aday arama arayışında olmadık" dedi.

SEÇİM İTTİFAKI VE SEÇİM BARAJI

Kılıçdaroğlu, seçim ittifakıyla ilgili olarak "Demokrasiye katkı verecekse destek veririz." dedi.  Seçim barajı ile ilgili olarak ise, "Yüzde 5 olur, 3 olur, milli irade TBMM'ye yansır." diye konuştu. 

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

Abdullah Gül'ün olası adaylığı için Kılıçdaroğlu, "Bu bizim dışımızda bir gelişme" dedi. (Habertürk)