CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Ocak'ta süresi dolacak OHAL'in bir kez daha uzatılmasına ilişkin 'Çok kısa bir süre demişlerdi. OHAL'i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL'i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar.' eleştirisinde bulundu. Kılıçdaroğlu,  partisinin grup toplantısında konuştu. 

TAŞRON AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları: 

Taşeron işçilerin sorunlarına  değinen Kılıçdaroğlu, "Bizden, bizim söylemlerimizden rahatsız olduklarını biliyorum ama gerçekleri dile getirmek benim ve partimin boynunun borcudur. Bir ayrımcılık daha yaptılar. Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadroya aldılar 50 bine yakın taşeron işçisine kadro vermiyorlar. Niye kadro vermiyorsunuz? Ankara'daki beylerin keyfi öyle istemiş. İstediğimize kadro veririz istediğimize vermeyiz. Hangi inançtan, kimlikten olursa olsun sözümüz söz hiçbir ayrımcılık yapmadan kadroyu vereceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

"FRANSA'DAN ŞİMDİ ET GETİRİYOR, TÜRKİYE'DE HAYVANCILIK YOK" 

Kılıçdaroğlu, "Eskiden AK Parti'nin tarım bakanına Fransa'da şövalye nişanı verilmişti Fransız tarımına verdiği katkı nedeniyle. Büyük bir ihtimalle Erdoğan'a da vermişlerdir. Fransa'dan şimdi et getiriyor.  Türkiye'de hayvancılık yok. Sırbistan'dan et getirdiklerinde 'besmelesiz et demiştim. Bir de Sırbistan kasabından alıyorsunuz' demiştim. 'Bunu Sırbistan'ın Müslüman kesiminden alıyoruz' dediler. Merak ediyorum; Fransa'nın hangi kesiminden alıyorsunuz bu eti?" açıklamasında bulundu. 

OHAL ELEŞTİRİSİ

OHAL'in yeniden uzatılacak olmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Çok kısa bir süre demişlerdi. OHAL'i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL'i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar. Hapishanelerde yatan yüzlerce öğrencimiz var. Boğaziçi Köprüsü'nde boğazı kesilen er var. Bunlara kimse dokunmayacak deniyor" diye konuştu.