CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararını doğru bulmadıklarını belirterek, "ABD'nin aldığı karar, Türk halkının onurunu rencide ediyor. Eğer bir sorun varsa oturulur, bu sorun oturulur, konuşulur. Dün gece zaten parlamentoda bu konuda hazırlanan ve parlamentonun iradesini yansıtan bildiriye imza attık" dedi. Dış politikada 'mütekabiliyet' kuralını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yapılması gereken mütekabiliyet kurallarına uygun olarak Amerika'daki  2 bakan hakkında, onların bizim bakanlar hakkında aldıkları kararın aynısını almaktır" ifadelerini de kullandı.  
Kemal Kılıçdaroğlu,  tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu Yeşilköy'deki evinde ziyaret etti. Saat 10.15 sıralarında Berberoğlu'nun evine gelen Kılıçdaroğlu'nun ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü. Ziyaretin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Oya Berberoğlu, basın mensuplarına birlikte açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutukluluk durumuna ilişkin, yeniden milletvekili seçilmesiyle, yeni bir sayfanın açıldığını söyledi. 

'ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Berberoğlu'nun serbest bırakılarak, parlamentoda yemin etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun bu konudaki iradesi Anayasa Komisyonu Başkanı tarafından da değişik hukukçular tarafından da dile getirildi. Eski olaylar tartışılabilir ama yeni süreci hepimizin dikkate alması gerekiyor. Yargıtay'ın ilgili dairenin aldığı karar parlamentonun iradesine gölge düşürüyor. Bunu bütün saygın, anayasa hukukçuları dile getiriyorlar. Dolayısıyla yargıda bir yanlışlık var. Bu pek çok çevre tarafından dile getiriliyor ama yargının aldığı bu kararın yine yargının kendi içinde düzeltilmesi lazım. Şu anda 17. Ceza Dairesi gidecek, oraya itirazlar yapıldı, dilekçeler verildi. Umuyoruz bayram öncesi 17. Daire hukuka uygun bir karar alır ve Enis Bey evine dönmüş olur. Bu kadar haksız yere içeride tutulması sadece Türkiye'nin sorunu değil, olay Enis Berberoğlu olayı olmaktan da çıkmış ve olay bir demokrasi olayı. Yasama organının iradesinin yargı organı tarafından yok sayılması asla kabul edilemez" diye konuştu.