KHK ile ihraç edilenler hangi işleri yapamaz?

Terör örgütlerine veya Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunan yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek kamu görevinden veya meslekten çıkarılanlara, bazı işlerde ve görevlerde çalışma yasağı da getirilmiş bulunuyor. KHK ile ihraç edilenler hangi işleri yapamaz?

İhraç edilenlerin yapamayacağı işler

OHAL kapsamında kamu görevinden veya meslekten çıkarılanlara, yapamayacakları işler ve görevler kapsamında getirilen yasaklardan 667 sayılı KHK (6749 sayılı Kanun) ve 691 sayılı KHK'da yer alanlar şöyle: 

**Kamu hizmetinde istihdam edilemezler ve doğrudan ya da dolaylı olarak görevlendirilemezler. 

**Kamu kurum ve kuruluşlarında, hangi statüde olursa olsun (memur, işçi, sözleşmeli, geçici, ücretli, vekil vs.) görev alamazlar.

**Kamu hizmetlerinden kaynaklı mütevelli heyet üyeliği, kurul üyeliği, komisyon üyeliği, yönetim kurulu üyeliği, denetim kurulu üyeliği, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevlerde bulunamazlar.

**Özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. (meslekten çıkarılan yargı mensupları ile bu meslekten sayılanlar bu yasak kapsamında sayılmamış)

**Büyükelçi, vali gibi unvanları ve yüksek mahkeme başkan ve üyeliği, müsteşar, hâkim, savcı, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı haklardan yararlanamaz.

**Meslekten çıkarılan Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi daire başkanı ve üyeleri ile askeri hâkimler askeri rütbeleri kullanamaz.

**Bilirkişilik yapamazlar.

**Noterlik yapamazlar.

**Hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuk yapamazlar.

Memurunyeri