Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Fatmanur Karakayış, wilms tümörü nedeniyle kanserle mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle okuluna gidemeyen Fatmanur, çıkamadığı evinden arayı kapatmak için sürekli kitap okuyor. Yazar Elif Şafak hayranı olan Fatmanur'un en büyük isteği ise sağlığına kavuşarak Elif Şafak'la tanışmak. Gelecekte orduda görev yapmak isteyen Fatmanur bir an önce iyileşmeyi bekliyor.

'HER AN HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLUN DEDİLER'

Anne Aynur Karakayış, kendisinin ve eşi Ümit Karakayış hem hasta olan kızları Fatmanur hem de diğer çocuklarına bakabilmek ve yanlarında olabilmek için işten ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kızının hastalığı hakkında bilgi veren anne Aynur Karakayış, "Dört tane çocuğum var, Fatmanur 9 yaşında. Wilms tümörü yani kanser hastası. Şu an maalesef dördüncü evresinde. Bir gün sabah kalktığımızda baktım karnı çok şişmişti. Hastaneye götürdük. Ultrason çekildik. 'Kitle var' dediler. Ben de kitleyi çok basit bir şey sanıyordum. Sonra çocuğumun kanser olduğunu öğrendim. Hastane başımıza yıkıldı. Hemen Ege Üniversitesine götürdük. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olun dediler. 14 Eylül’de hastaneye yatırdık. O günden beri de tedavi altında. Maalesef son evresinde. Ama çocuğuma bakarsanız öyle hayatı son bulmuş gibi değil. Maddi durumdan sıkıntıdayız. Çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve masraflı bir tedavisi olduğundan ilaçlarını alabilmek için maddi destek bekliyorum. Eşimle birlikte bir özel şirkette çalışıyorduk ama ikimiz de artık çalışamıyoruz. Çünkü ben Fatmanur’un hastalığıyla ilgileniyorum eşim de diğer üç çocuğumuza bakmak zorunda. Şu anda bir geçim kaynağımız yok" dedi.

'YALNIZ BAŞINA BİR ODADA YAŞIYOR'

Kızları Fatmanur'un evde tek başına odada yaşadığını söyleyen anne Aynur Karakayış, "Kızımın evde yapabildiği hiçbir şey yok. Yalnız başına bir odada yaşıyor. Kardeşleriyle günde 10-15 dakika falan görüşüyor. Çünkü rahatsızlığından dolayı çok çabuk enfeksiyon kapabiliyor. Odasında televizyonu falan yok, tek yapabildiği kitap okumak. Şu an okuluna gidemiyor. Onun en büyük hayali okumak. Özel öğretmen getirme imkanımız da yok. Yalnız kalıyor. Yalnız olduğu zaman stresli ve sinirli oluyor. Çok hassas ufacık şeylere ağlıyor. Kanser olduğunu bilmiyor. Okula gitmek istiyor. 'Okuyup asker olacağım ben' diyor. Doktorumuz, 'Ameliyat olursa kemoterapiye gerek kalmayacak' dedi. O zaman ayda bir hastaneye gideceğiz. Hiç olmazsa o zaman ben evde olup çocuklarıma bakarım, eşim de çalışabilir. Bize bu süreci geçirecek şekilde maddi yönden yardım edilirse çok mutlu olacağız. Tek temennimiz bu başka bir beklentimiz yok. Tedavi edilmesini istiyorum. 29 Aralık günü kızımın doğum günü. 10 yaşına girecek. İnşallah o zamana kadar ameliyat olma imkanı doğar. Doktorlar da inşallah bize müjdeli bir haber verir. Biz de kızımın yeni doğmuş gibi 1. yaş gününü kutlarız. İlk kucağıma aldığım günkü gibi bir doğum günü yaparız ” dedi.

HASTALIĞINDAN HABERSİZ

Kanser olduğunu bilmeyen 9 yaşındaki Fatmanur ise odasında yalnız başına bir hayat sürüyor. En sevdiği Yazar Elif Şafak'ın kitaplarını okuyan Fatmanur, "Elif Şafak’a ait kitapları okuyorum. En sevdiğim yazar o. İleride okuyup asker olmak istiyorum" dedi.