Başaran Holding’e ait, MNG Jet tarafından operasyonu yapılan TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi iş jeti, Türkiye saati ile 18.20’de İran hava sahasında temas kesildi. Saat 19.00’da da uçağın düştüğü İran makamları tarafından açıklandı. Bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu. Uçakta Hüseyin Başaran’ın kızının olduğu, arkadaşları ile tatil için gittiği Dubai’den döndüğü öğrenildi.

İSTANBUL'A GİDİYORDU

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai yakınlarında Sharjah’tan kalkan Challenger 604 tipi uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı’na gidiyordu. Uçaktaki pilotlar İran Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçen pilotları, 36 bin feet yani yaklaşık 12 bin metrede uçtukları, 37 bin bin feet yani 12 bin 300 metreye yükselmek için izin istedikleri öğrenildi.

İRAN MEDYASI, UÇAĞIN ŞEHREKÜRD ETRAFINDA DÜŞTÜĞÜNÜ AKTARDI

İran medyası, uçağın İran'ın orta-batı kesiminde Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Şehrekürd (Shahrekord) kenti etrafında düştüğü aktardı. İran medyasının İranlı yetkililere dayandırarak verdiği haberde, uçakta 3'ü mürettebat 11 kişinin olduğu belirtildi. Uçağın düştüğü alana arama kurtarma ekipleri sevk edilirken bölgenin engebeli olması nedeniyle çalışmaların zorlukla yürütüldüğü kaydedildi. İran yerel medyası ise görgü tanıklarının ifadelerine göre uçağın düşmeden önce alev aldığını uçağın enkazından hala dumanların yükseldiğini duyurdu.

UÇAKTA MİNE BAŞARAN VE 7 KIZ ARKADAŞI BULUNUYORDU

Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran'ın gelecek ay düğünü olduğu ve bekarlığa veda partisi için Dubai'ye gittikleri belirtildi. 

UÇAKTA BULUNANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Dubai'den Türkiye'ye gelirken İran hava sahasında temas kesildikten sonra düştüğü belirlenen Başaran Holding'e ait Challenger 604 tipi iş jetinde bulunanların kimlikleri belirlendi. Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet ile Beril Gebeş'in kullandığı jette hostes olarak da Eda Uslu'nun görev yaptığı anlaşıldı.  Başaran Holding'e ait uçakta bulunan yolcuların Başaran Holding'in kızı Mina Başaran'ın yanısıra Liana Hananel, Zeynep Coşkun, Jasmin Baruh, Aslı İzmirli, Ayşe And, Sinem Akay ve Burcu Urfalı oldukları öğrenildi. 

'ENKAZA ULAŞILDI, KURTULAN YOK'

İran Devlet Televizyonu güçlükle sürdürülein arama kurtarma çalışmalarının ardından ilk ekibin düşen Türk uçağının enkazına ulaşıldığını duyurdu. Devlet televizyonu, uçakta bulunan 11 kişinin de hayatlarını kaybettiğini aktardı.  İran Acil Durum Sözcüsü Mücteba Haledi de enkazın bulunduğu yerde çıkan yangın nedeniyle cesetlerin kimliklerinin belirlenmesinin çok güç olduğunu belirtti.

KARA KUTUSU BULUNDU

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın İran Kızılayı yetkililerine dayandırdığı haberinde, uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi.

CENAZELER BÖLGEDEN ALINDI

İranlı yetkililer, 11 kişinin içinde bulunduğu uçaktaki tüm kişilerin cenazelerinin bulunduğunu ve olay yeri yakınına getirilen helikopterle bölgeden taşındığını duyurdu.