Van Özalp'ta terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldıktan sonra öldürüken AK Parti İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Terör örgütü can çekişmektedir. Bilmenizi istiyorum. Ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet korkmamıştır.' dedi.

'ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI'

Ahi'nin cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Terör örgütü can çekişmektedir. Bilmenizi istiyorum. Ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet korkmamıştır. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da Van'ımıza baş sağlığı dilemektedir. Bilseler ki canımızı en acı şekilde acıtmaya çalışsalar da bu yoldan dönmeyeceğiz. Terör örgütü can çekişiyor, çoğu gitti azı kaldı. Davasına yoldaşlık yaptı, şimdi de cennette ailesini, dostlarını karşılayacak. Şimdi başımız dik, gururlu, onurlu bir şekilde, 62 yaşındaki bu koca çınarı ahirete uğurluyoruz. Milletçe başımız sağolsun."

AK Partili Aydın Ahi'nin PKK'lı teröristlerce öldürülmesinin ardından, partiden de teröre tepki mesajları geldi. Bakan Ömer Çeli, saldırılarının millete karşı yapıldığını belirtirken, AK Parti Van Millletvekili Kayatürk, "PKK, Kürtlerin nezdinde daha büyük bir tükenişe gidiyor" açıklamasında bulundu. 

BAKAN ÖMER ÇELİK: BU SALDIRILAR MİLLETE KARŞI YAPILDI

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK saldırısı sonrası hayatlarını kaybetmelerine ilişkin twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu saldırıların tüm siyaset kurumuna, meşruiyete, demokrasiye ve millete karşı yapıldığını belirtti.

Bakan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Lice Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, PKK saldırısıyla hayatlarını kaybetti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Terör, milletimizin dayanaklarından olan siyaset kurumuna saldırıyor. Bu saldırılar tüm siyaset kurumuna, meşruiyete, demokrasimize ve milletimize karşı yapılmıştır. Siyaset kurumu milli varlığımızın dayandığı en önemli sütunlardandır. Siyaset kurumuna saldırı milli varlığa saldırıdır. Siyaset kurumunun bu vahşi saldırılara karşı topyekun tepki vermesi ve mahkum etmesi gerekir. Siyasal meşruiyet tehdit edilmektedir. Bu saldırılar, siyasal meşruiyete inanan tüm parti ve kişilere yapılmıştır. Bu saldırılara karşı güvenlik güçleri gereken cevabı verecektir. Bunun yanı sıra bu saldırılara karşı Türkiye siyasal kapasitesi ile de cevap vermelidir. Siyasal meşruiyet yanlısı herkes tek ses olmalıdır. Şehitlerimiz sadece AK Parti mensubu değillerdi, aynı zamanda siyasal meşruiyet alanını zor şartlarda inşa eden demokrasi muhafızlarıydılar. Demokrasimize ve siyaset kurumuna karşı yapılan bu saldırılara karşı tüm dünya ve AB kurumları da gereken hassasiyeti göstermelidir."

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ KAYATÜRK: PKK, KÜRTLERİN NEZDİNDE DAHA BÜYÜK TÜKENİŞE GİDİYOR

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, PKK'lılar tarafından öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin yakınlarını hastanede ziyaret ederek başsağlığında bulundu. Kayatürk , "Burada PKK Kürtleri öldürmekle, masum sivil günahsız Kürtleri öldürmekle Kürtlerin nefretini daha çok kazanıyor. Kürtler nezdinde daha büyük bir tükenişe gidiyor. Dün Aydın Muştu, bugün Aydın Ahi, bir başka yerde Adnan Vanlı. Bunların hiç birinin günah yok, hiçbir kusuru yok. Onlar sadece AK Partide siyaset yapan sivil savunmasız günahsız insanlar. Bu terör örgütü de bunları katlederek Kürtlerin nezdinde kaybettiği itibarı, sevgisizliği meydana getirdiği nefreti daha da büyütmektedir. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Bu terör saldırısını biz bütün yüreğimizle lanetliyoruz. Terör örgütü burada asla muvaffak olamayacak. İnsan öldürmek çözüm değil, Kürtleri öldürmekle bitiremeyecekler. Onlar zaten Kürtlerin kalbinde bitmiş bir yapıdır" dedi.