Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ilçe belediyesi tarafından tahsis edilen "ürün tanıtım ofisi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler tarafından kapı kilidi kırılarak boşaltıldı. Hiç bir tebligat yapılmadan gerçekleşen boşaltma işleminde çıkarılan eşyaların nereye götürdüğü bilinmiyor. Mülkiyeti Adalar Belediyesi'ne ait olan ofis mühürlendi.

'BU BİR HAK GASPIDIR' 

Adalar Belediyesi, mahkeme kararı yok sayılarak yapılan baskının hukuksuz olduğunu belirterek "Bu bir hak gaspıdır" dedi. Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ürettiği organik istiridye mantarının bulunduğu ofisin, Gülistan Caddesi'ne yapılması düşünülen ATM ihalesi nedeniyle boşaltıldığı iddia edildi. Büyükada sakinleri de İBB zabıtasına tepki gösterdi.

Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ürettiği "organik istiridye mantarı" ve "organik bal" ile "yaban zeytini", Adalar Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan dükkanda sergileniyordu. İBB zabıtası, polis eşliğinde gelerek içeride bulunan tüm eşyaları boşalttı ve dükkanı mühürledi. Eşyaların akıbeti hakkında da bilgi verilmedi.

DÜZELTME: Gazetemizin manşetinde yer alan haberde, söz konusu ofisin Büyükada Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait olduğu yazılmıştır. Sehven yapılan bu yanlışlığı düzeltir, zabıtalar tarafından boşaltılan ofisin "Büyükada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi"ne ait olduğunu özellikle belirtmek isteriz.  

Devrim KARADAĞ / ÖZEL HABER