3 belediye başkanı için görevden uzaklaştırılma kararı. Son dakika haberine göre Hangi Belediye başkanları görevden alındı? sorusu da yanıt buldu. İçişleri Bakanlığı'nca, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı.  Üç belediye başkanının, "görülen lüzum üzerine" açığa alındığı  belirtildi.

KARAR TEBLİĞ EDİLDİ 

Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında 'Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek' iddiaları ile Ak Parti Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu.Bakanlık kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk'e makamında tebliğ edildi.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan AK Parti'den ihraç edilmişti. (Milliyet)