Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur rövanş maçında Sivas Belediyespor, sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. İlk maçı 5-1 kazanan Galatasaray bir üst tura yükseldi. Maç sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 'Tabii ki burdaki amacımız üst tura çıkmaktı, son 16'ya kalabilmekti. O yüzden bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Diğer taraftan genç arkadaşlarımıza bugün oynama fırsatıydı bu maç. Altyapıdan gelen arkadaşlarımız da oynama fırsatı oldu. O yüzden onlar için de mutluyum.' dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

5'nci dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta savunmadan seken top ceza sahası dışındaki Yakup'un önünde kaldı. Yakup'un şutunu kaleci Eray zorlukla çıkardı.

10'ncu dakikada sağ kanattan Gökay'ın ortasında Eren Derdiyok topu kafayla Sinan'ın önüne indirdi. Sinan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1

26'ncı dakikada Ozan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan dönen top ceza sahası içindeki Niyazi Batuhan'ın önünde kaldı. Niyazi'nin sert şutu direğin yanından dışarı çıktı.

43'ncü dakikada sağ kanattan Ozan'ın ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte kafa vuruşunu yapan Samet topu ağlara gönderdi. 1-1

67'nci dakikada Tunay'ın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Ahmet kaleci Eray ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin üstünden aşırttığı top üst ağlarda kaldı.

78'nci dakikada ani gelişen Galatasaray atağında orta sahada topla buluşan Sinan topu sürerek ceza sahası içerisine kadar girerek vurou, kaleci zorlukla topu çıkardı.

79'ncu dakikada Sivas Belediyespor'da Samet orta sahada rakibi Ahmet Çalık'a yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

90'ncı dakikada Ahmet Arı'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde iyi yükselen Ali, kafa vuruşuyla topu ağlara göndedi. 2-1

Karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray, ilk maçın avantajıyla adını son 16 turuna yazdırdı. 

TUDOR'DAN MAÇ SONRASI AÇIKLAMA

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, "Amacımız üst tura çıkmaktı. Başardığımız için mutluyuz" dedi.

2-1 sona eren karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, amaçlarının üst tura çıkmak olduğunu ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Tabii ki burdaki amacımız üst tura çıkmaktı, son 16'ya kalabilmekti. O yüzden bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Diğer taraftan genç arkadaşlarımıza bugün oynama fırsatıydı bu maç. Altyapıdan gelen arkadaşlarımız da oynama fırsatı oldu. O yüzden onlar için de mutluyum" dedi.

Bir basın mensubunun Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisinden ve Galatasaray camiasından özür dilediğini söylemesi üzerine Tudor, "Bu konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.