Adana merkezli 3 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kurucu başkan Alpaslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve 'hocalar' olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi, emniyete getirildi. Polisin operasyon kapsamında vakıf merkezi, evler ve iş yerlerinde araması sürüyor. Merkez Seyhan İlçesindeki Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada, yüksek miktarda para ele geçirildiği, polislerin görüntü kaydı yaparak paraları saydığı bildirildi. Aynı binada 'sistem odası' olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi. Alparslan Kuytul kimdir? 

ÇEVİK KUVVET ÖNLEM ALDI

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. Gözaltındaki bazı kişilerin yakınları emniyet önünde toplandı.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR ?

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El- Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okudu. 1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesinde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Kuytul'un kendisine ait internet üzerinden yayın yapan TVFurkan adında bir kanalı var. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi'nin başyazarlığını yapıyor.