Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumuhrbaşkanı Erdoğan'ın  ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü bu görüşmeden sonrada Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşeceğini açıkladı. Ünal yaptığı açıklamada Almanya'nın son günlerdeki tutumunun kabul edilemeceğini belirtirken CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor. Cumuhrbaşkanı Erdoğan'ın  ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü dile getirdi. Ünal, Erdoğan'ın  Rusya Devlet Başkanı Putin ile de birazdan görüşeceğini dile getirdi.

Ünal'ın açıklamasından satır başları; 

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanımızın Trump ile görüşmesi sona erdi, birazdan Putin'le Cumhurbaşkanımız bir görüşme gerçekleştirecek. 

"ALMANYA'NIN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ"

Orada yaşayan vatandaşlarımızın toplantısına Cumhurbaşkanımızın katılmasına da Almanya izin vermemişti. Terör örgütü elebaşısı Murat Karayılan'ın canlı yayınla bağlanmasına izin vermişti. Yürütülebilir bir diplomasi düzeyinde devam ettirmek istiyoruz ama, hem 15 Temmuz'dan sonra Almanya'nın FETÖ'cülere dönük tutumu, hem de Cumhurbaşkanımıza dönük bu tutumu kabul edilebilir değil. 

CHP'NİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Özellikle bildiğiniz gibi, iş siyasi gelişmelerin değerlendirilmesi çerçevsinde şu anda devam eden CHP'nin yürüyüşü ve buna ilişkin hususlar da bu çerçevede ele alındı. CHP'nin bu yürüyüşü MKYK'da özel olarak ele alınmadı. İç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alındı. CHP sözcülerinin açıklamaları beni de şaşırtıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının son 8 yıldaki, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduktan sonraki söylemlerine baktığımızda aslında Kılıçdaroğlu'nun bu süreç içinde hangi dönemde milletle birlikte hareket ettiği araştırılsa çok fazla bir şeye rastlayamayız. 

15 Temmuz'dan sonraki süreçte Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda FETÖ'nün kitaplarının da savunulduğu bir dil içine girilebiliyorsa, PKK'lılar için arkadaşlar ifadesi kullanılabiliyorsa, burada adaleti nerede arayacağız. CHP'li sözcüler, bu yürüyüş esnasında korkmadan yürüdüklerini söylüyorlar. Devletimiz gerekli güvenliği sağladığı için tabii ki güvenle yürüyecekler. 

11 TEMMUZ'DA İÇTÜZÜK ANAYASA KOMİSYONU'NDA GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK

İçtüzük konusuna gelince MHP'ye bir paket sunuldu. 11 Temmuz'da Anayasa Komisyonu'nda içtüzük görüşülmeye başlanacak. 

15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI

15 Temmuz anma törenleri yaklaşıyor. Az önce bir vatandaş olarak da benim içimi kanatan Türkiye'nin travma yaşadıktan sonra bu travmayı üzerinden atmaya, normalleşmeye çalışıyor. 15 Temmuz yaklaşırken CHP'nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor. Biz de o gece AK Parti olarak 00:13'te selaların okunması gibi, diğer vatandaşlarımız gibi 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz.