Bugün, yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı destanını yazan Türk milletinin, kendisini yönetme iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve milletin egemenliğinin ilân ettiği tarihtir. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "milletin geleceği" dediği çocuklara armağan ederek tüm dünyaya kardeşlik ve barışın mesajını veren eşsiz bir bayramdır. Kutlu olsun. 

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, TBMM'nin 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla kurulduğunu belirterek "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

ATATÜRK'ÜN ÜNLÜ SÖZÜNÜ HATIRLATTI 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan mesajında, Atatürk'ün  "Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır" sözlerini hatırlatarak "Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye'dir" dedi.

Mesajında "Milletimizin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuş, bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 23 Nisan 1920 tarihinin, milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gün olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Atatürk'ün ifadesiyle "Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır." Tarihte hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Milletimiz bu hatayı asla yapmayacak, kendi hakkına kararlılıkla sahip çıkacaktır.

Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye'dir. Cumhuriyet Halk Partisi bu bilinçle çalışacak, halkımızın verdiği sonsuz güçle hepimizin özlediği huzur ve barış içerisindeki Türkiye'yi kuracaktır."

'TBMM MAZLUMLARIN SIĞINAĞI VE SÖZCÜSÜ' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan mesajında TBMM'nin 98 yıl önce muazzam ve muhterem bir iradenin mahsulü olarak Ankara'nın Ulus semtinde tek katlı taş binada dualarla ve büyük umutlarla açıldığını kaydetti. Devlet Bahçeli, "Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihi vakarından bir güneş gibi parlamıştı. Hiç şüphe yoktur ki, Büyük Millet Meclisi milletimizin tüm haslet, hasret, hatıra, haysiyet ve hedeflerinin bileşkesi, billurlaşmış fikriyatıdır. Ordular hazırlayıp ordular yöneten, çöken bir imparatorluğun enkazı üzerinde devlet kuran, zalimlere karşı mazlumların sığınak ve sözcüsü olan Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda kahraman, aynı zamanda gazi, aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekanıdır" dedi.

Bir başka yönüyle 23 Nisan 1920'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve hukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin de miladı olduğunun altını çizen Bahçeli, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak, "TBMM, 15 Temmuz'da bir kez daha gazilik unvanını teyit etmiştir. Ancak Gazi Meclisin hür iradesini, 98 yıllık izzetini, ikbal arayışlarıyla, dahası hülle ve hile yoluyla karalamaya, karartmaya çalışan siyasi düşükler, milletimizin demokratik kazanımlarına kast etmenin cezai karşılığını da kuşkusuz sandıkta göreceklerdir" dedi. Yeni sistemle TBMM'nin daha da etkinlik kazandığını kaydeden Bahçeli, "TBMM görevinin başındadır, açıktır" ifadelerini kullandı.