Ege Denizi’nde, merkez üssü Gökova Körfezi’nin Bodrum açıkları olan depremde, iki arkadaşı ile tatil için gittiği Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’nda, Cezayirli Hasan Paşa Camii’nin minaresinin, oturdukları kafeteryanın üzerine yıkılmasıyla enkaz altında kalarak yaşamını yitiren İzmirli Sinan Kurtoğlu’nun ailesi dün adaya gitti. Bodrum gümrüğünden çıkış yapan Sinan Kurtoğlu’nun babası 65 yaşındaki Ali Kurtoğlu, annesi Simin Kurtoğlu, kardeşi 34 yaşındaki Canan Dereli ve eniştesi 30 yaşındaki Ziya Dereli, ’Hızır Reis’ feribotuna ile İstanköy’e geçti. Ancak otopsi işlemleri tamamlanmadığı için aile cenezaye alamayıp, aynı gün saat 18.30’da Bodrum’a döndü.

AİLESİ KURTOĞLU'NUN CENAZESİNİ TESLİM ALDI

Kurtoğlu’nun ailesi bu sabah tekrar ’Hızır Reis’ feribotu ile adaya gitti. Adada Kurtoğlu Ailesi’ni Platio Mahallesi Camisi İmamı Şükrü Damasoğlu karşıladı. Damasoğlu, daha sonra aile ile birlikte İskanköy’daki hastaneye geçti. İzmir’in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Mahallesinde kafe işletmeciliği yapan Kurtoğlu’nun deprem anında White Corner (Beyaz Köşe) isimli bir kafeteryada oturdukları sırada depreme yakalandığı ve yıkılan duvarları arasında kaldığı öğrenildi. Aile, başına dev taşların düşmesi sonucu yaşamını yitiren Kurtoğlu’nun cenazesi teslim aldı.

CENAZE GELDİ, GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADILAR

Kurtoğlu’nun babası Ali Kurtoğlu, annesi Simin Kurtoğlu, kardeşi Canan Dereli ve eniştesi Ziya Dereli, cenazeyi alıp, ’Hızır Reis’ feribotuyla saat 14.20’de Bodrum Limanı’na geldi. Limanda Kurtoğlu’nun akrabaları ve arkadaşlarının yer aldığı 20 kişi, cenazeyi gözyaşları içinde karşıladı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da karşılayanlar arasında yer aldı. Yılmaz, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Feribottan cenazeyi kızkardeşi, babası, eniştesi ile arkadaşları yüklenerek çıkardı. Cenaze, Bodrum Belediyesi cenaze arasına yerleştirildi ardından aile cenaze ile birlikte İzmir’e doğru yola çıktı.