AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın Kurban Bayramı nedeniyle düzenlediği bayramlaşma töreni, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Kurban Bayramı hakkında konuşan Bakan Pakdemirli, “Kurban Bayramını kan bayramına çevirmememiz lazım. Hayvan satış yerleri belli. Özel uygulamalar geliştirdik. Hayvanın küpesini okuttuğunuzda hayvanın şeceresi dökülüyor. Ne zaman aşılanmış, ne zaman doğmuş, kaç kilo, hepsini görüyorsunuz. Ayrıca rehber de oluşturduk. Rehber de il müdürlüklerinden temin edilebilir, internetten de de hayvanı nasıl alacağız, nasıl keseceğiz, nasıl depolayacağız, sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Kurban için mevcutlarımız var. Geçen yıl 800 bin büyükbaş, 2.7 milyon küçükbaş vardı. Bu yıl 1.2 milyon büyükbaş, 3.8 milyon küçükbaş hayvan hazır. Yüzde 65’i sorunsuz şekilde bitti. Hala alamayanlar varsa kurban satış yerlerine başvursunlar" diye konuştu.

'YENİ DÜZEN'

Konuşmasında Başkanlık Sistemi’ni anlatan Bakan Pakdemirli, “Yeni bir düzene geçtik. Yeni düzen, Başkanlık Sistemi oldu. Eskiden çok basit bir değişiklikte bile yasa çıkartıyordunuz. Artık bunlar kararname ile oluyor. Türkiye daha hızlı şekilde hedeflerine varmak için ilerlemeye devam edecektir. Bu düzenin oturması lazım. Önümüzde seçim var. Düzen oturmazsa kazanımlarımız geriye döner. Bu kazanımlardan vazgeçmek istemiyorsak çok daha hızlı, etkili çalışıyor olmamız gerekiyor. Yerel seçim en önemli seçimlerden biri. Kazanımlardan vazgeçmememiz lazım. Bu seçim, 30 yılda yaşadıklarımızdan en önemlisi. Her kapıyı çalıp bu seçim milleti kaderidir. Bu sistemin oturması için bu seçimde AK Parti oyları son seçimden fazla olması gerekiyor. Aksi takdirde sistem oturmadı, halk teveccüh göstermiyor diyecekler” açıklamasında bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir’e 7,5 milyar lira yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, “İzmir yükleme limanı haline geldi. Kazakiastan’a kadar giden demiryolundan Türkiye, İzmir faydalanmalı. Rusya, Ukrayna, Kazakistan hububatlarını, Türkiye’nin sadece önünden geçmesini seyretmeyecek, ticaretten payını alacak global bir tarım firması kurma yolunda ilerleyeceğiz. Türkiye’nin markaları var. Gıdada devlet destekli gururumuz olan markamızın olması lazım. İzmir’de 9 bölgede tarıma dayalı ihtisar organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. Ödemiş, Tire, Seferihisar, Bayındır, Bakırçay’ı unutmadık, Foça, Dikili, Kınık, Torbalı’ya hayırlı olsun.”

'İNANMIŞ MİLLETİMİZ VAR'

Yaşadığımız coğrafyada problemlerin bitmediğini kaydeden Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti: “Onların doları var, bizim de inanmış bir milletimiz var. Dün Ankara’da hayvan pazarına gittik. ‘Bakanım eğer Türkiye ekonomisine katkımız olacaksa al ineklerden birini götür, feda olsun’ dedi hepsi. Bu dönemde bir daha kendi yağımızla kavrulacağız ama dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Kötü komşu ev sahibi yaparmış. Çok şanlı bir ecdadımız var. Ondan aldığımız ilhamla yola devam edeceğiz. 21. yüzyıl Türk yüzyılı olabilir. AK Parti olarak milletin kaderiyle bütünleştiğimiz için ya kazanacağız ya kazanacağız. Bizi hiç sevmeyen batılı kuruluşlar var. Onların raporlarında bile 2030’da 11. ülkeyiz. Orta vadede hiçbir problem yok.” Törende partililere konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dolar konusunda şunları söyledi: “Aslında bugünlerin neden kaynaklandığını çok açık, net bir şekilde görüyoruz. Ekonomik göstergeler noktasında var olan bir husus değil. Bu ülke, dünyada en hızlı büyüyen ülke. Bu dönem turizm açısından neredeyse son 10 yılın en iyi dönemi. Makro dengelerde sorun yok. Operasyon neden kaynaklandı, bunu okumak için çok gerilere gitmeye gerek yok. 17/25 sonrasına, MİT tırlarına, Gezi olaylarına bakın bunu açık şekilde görürsünüz. 15 Temmuz’u burada yaşamayan var mı? İşte 15 Temmuz gecesinde, o akşamdan bir sonraki günün öğlenine kadar burada kimler rol almışsa şu anda bu operasyonda da aynı çevrelerin rol aldığını görüyoruz.”

GÜL'E SERT ELEŞTİRİ

“Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan’ı siz birileri bir şey istediğinde istedikleri millet için olumsuz ise bunu kabul ettiğini gördünüz mü?” diye soran Dağ, 2007'deki e-muhtıra ile ilgili konuşurken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isminden bahsettiği sırada, “O da bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Adaylık ile ilgili açıklama yapana kadar ‘kurucumuzdur’ diye hiçbir kelamımız olmadı ama Recep Tayyip Erdoğan karşısında CHP, HDP, Saadet, ittifak ile aday olmayı düşünen biri haindir. Başka bir şey denmez ona” diye konuştu.