Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'daki insani krize ilişkin, "Myanmar sürecini BM Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğiz. Arakan için 20'ye kadar dünya lideriyle konuştum, konuşmaya devam edeceğim. Tabii netice alacağımız liderler var, liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor." açıklamasında bulundu.

'MYANMAR SÜRECİNİ BM'DE GÜNDEME GETİRECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Dünya Myanmar katliamına sessiz kaldı. Oradaki Müslümanların düştüğü durumu gördünüz. Bizler Türkiye olarak Kızılay ile AFAD ile buralara yardımlarımızı ulaştırdık. Devam ediyoruz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik.  Myanmar sürecini BM Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğiz. Arakan için 20'ye kadar dünya lideriyle konuştum, konuşmaya devam edeceğim. Tabii netice alacağımız liderler var, liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsın taşımasınlar biz gerekeni yapacağız. Suriye’deki gelişmeleri biliyorsunuz. DEAŞ’la verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz.

Bakınız ilk defa bu kurban bayramında Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri ve Adalet Bakanlarımız, hepsi sınırlardaki kıtaları dolaştılar.

Orada askerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya kaşık çaldılar. Çünkü bunları artık beraber yaşamamız lazım ki eriyle erbaşıyla subayıyla komutanıyla herkes aynı ruhu yaşasın.