Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran'ın gerçekleştireceği "Suriye" başlıklı üçlü zirveye katılmak üzere, 22 Kasım Çarşamba günü Rusya'nın Soçi kentine gidecek.Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, 9 gün aradan sonra tekrar bir görüşme gerçekleştirecek.

CUMHURBAŞKANI 13 KASIMDA RUSYA'YA GİTMİŞTİ

Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla 22 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek "Suriye" konulu toplantıda taraflar Suriye'deki gelişmeler ve bölgedeki son durumu ele alacak.  Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılması bekleniyor.

Erdoğan, 13 Kasım'da Rusya'ya gitmişti. Bu yıl 13 kez telefonla görüşen Erdoğan ve Putin, altıncı kez de bir araya gelecek.

ÜÇ ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANI YAKIN ZAMANDA BİR ARAYA GELECEK 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye barış sürecine yönelik olarak en yakın zamanda Rusya, İran ve Türkiye Dışişleri bakanlarının görüşeceğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Lavrov, “En yakın zamanda Türkiye ve İran dışişleri bakanları dahil partnerlerimizle bu temaslara devam edeceğiz” dedi.