Sosyal sorumluluk çalışmaları ile tanınan üniversite öğrencisi Soner Gül, sosyal medya üzerinden topladığı oyuncakları bayramda çocuklara dağıtacak.
Sosyal sorumluluk çalışmalarına üniversitede kurduğu kulübü ile başlayan, otizm farkındalığı için pedal çeviren, köy okullarına ve hastanelere giderek çalışmalar yürüten ve bugünlerde de oyuncak hareketini başlatan Soner Gül, çevresinde dünyayı değiştiren adam olarak tanınıyor.

HAYATLARA DOKUNUYOR

Kısa süre içerisinde büyük işler başaran Gül, gittiği okullarda binlerce çocuğun hayatına dokunmuş. Çocuklara kitap ve kırtasiye yardımlarının yanı sıra gittiği okullarda resim, müzik, dans ve bilim gibi atölye çalışmaları da yürüten Gül, "Çocukların görmedikleri şeyleri onlara göstererek ufuklarını açıyoruz. Onların hayatlarına dokunabilmek gülümsemelerini görmek her şeye değer " diyor.

SEVGİ GÖNÜLLÜSÜ

Evsizlere çorba dağıtan Çorbada Tuzun Olsun Derneği ve Kalben Derneği gönüllüsü de olan Gül, aynı zamanda otizmli çocuklarla birlikte Haydi Oyuna projesini de hayata geçirdi. Üniversiteli öğrenciler ile birlikte otizmli çocukların sosyalleşmesini sağlayan projenin birçok gönüllüsü bulunuyor.
Yüzeysel bir gönüllülük anlayışını kabul etmediğinin altını çizen Gül, karşılıksız ve sevgiyle yapılan işleri gönüllülük olarak tanımlıyor.

DOMİNO ETKİSİ

"Toplum olarak birlikte bir şeyler yapma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin, bana çok uzak illerden oyuncak yardımı teklifleri geliyor. Ben de onlardan yaşadıkları yerlerdeki çocuklara yardım etmelerini istiyorum. Bu hareket domino etkisi yaratmalı. Bizim oyuncak götürdüğümüz çocuklar yarın başka çocuklara oyuncak götürürse işte o zaman gerçek görevimizi yerine getirmiş oluruz" diyen Gül, "Bir şeyin yapılamama sebebi imkansızlıklar değil, insanlardır. Rahatsız oldukları bir şey varsa şikayet etmek yerine onu değiştirmek için çabalamalılar" diyen Gül, oyuncak hareketinin de buradan doğduğunu söylüyor. 

NOEL BABA OLMUŞ

2017 yılbaşına sayılı günler kala Noel Baba olmaya karar verdiğini ve sosyal medya üzerinden insanlardan oyuncak istediğini söyleyen Gül, yüzlerce oyuncak toplamış ve bunları bisikletiyle ihtiyaç sahibi bölgelerdeki çocuklara dağıtmış. Şimdilerde de bayramda çocukları sevindirmeye hazırlanan Gül, tek derdinin insanların hayatlarını değiştirebilmek olduğunu söylüyor.