CHP Milletvekili Enis Berberoğlu bu sabah fıtık ameliyatı oldu. Maltepe Cezaevi'nden jandarma eşliğinde Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Berberoğlu, kasığından fıtık ameliyatı oldu. Berberoğlu'nun ameliyatın iyi geçtiği belirtildi. Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan verilen 25 yıl hapis cezasının İstinaf Mahkemesi'nce bozulması üzerine Berberoğlu'nun avukatı tutukluluğa itiraz etti. Avukat, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve İstinaf Mahkemesi'ne dilekçe vererek Berberoğlu'nun tahliyesini talep etti.

EKSİK GEREKÇELERE DAYANDIRILDI

Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Enis Berberoğlu hakkında verilen hükmün eksik gerekçelere dayandırıldığını belirtip bozma kararı vermesinin ardından Berberoğlu'nun avukatı tahliye talep etti.

“BERAAT EDEBİLİR”

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve İstinaf Mahkemesi'ne dilekçe vererek bozma kararından sonra bir ceza mahkumiyetinin varolmadığı ve kaçma şüphesinin bulunmadığı anlatıldı. Usul ve yasaya, hukuka aykırı bir karara dayalı tutuklama olduğu anlatılan dilekçede, suçun değişme ihtimali olması nedeniyle Berberoğlu'nun beraat edebileceği belirtildi. Yargılamanın yeniden başlayacağı ve tutuklu yargılanmasının hukuki ve adil olmadığı vurgulandı.

3 MAHKEMEYE İTİRAZ

Tutuklamanın hak ihlaline sebep ve hukuka aykırı olduğu belirtilen tahliye talepli dilekçeler, yargılamayı yapan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve bozma kararı verilen İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi.