Çanakkale'nin Erenköy Köyü'nde tarihi top mermisi patladı. Evinin bahçesinde tarihi top mermisini kesip içinden barut çıkarmaya çalışan  Kazım Perçin hayatını kaybetti. Patlayan top mermisinin oraya nasıl geldiği araştırılırken, jandarma ve savcı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Evli ve 3 çocuk babası Kazım Perçin, Çanakkale'ye 19 kilometre mesafedeki Erenköy Köyü'ndeki evinin bahçesinde, bugün saat 07.00 sıralarında kendisine getirilen tarihi bir top mermisi kesip, içindeki barutu çıkartmak istedi. Bu sırada, Çanakkale Savaşı'ndan kalma 103 yıllık top mermisi büyük bir gürültüyle patladı. Perçin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma, evde başka top mermilerinin de bulunabileceği şüphesi üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi alıp, bomba imha uzmanı istedi. Uzun yıllar fırın işlettikten sonra emekli olduğu belirtilen Perçin'in, merakı nedeniyle yörede bulunan tarihi top mermilerini kesip, içindeki barutu çıkarmakla uğraştığı kaydedildi.

Patlayan top mermisinin Perçin'e kim ya da kimler tarafından nasıl getirildiği araştırılırken, jandarma ve savcının soruşturması sürüyor.

İHA-DHA