Son dakika haberine göre; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçimin neden 26 Ağustos'ta yapılmadığına dair 'Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran'da açacaktır. 24 Haziran seçim için uygun bir tarih. Çünkü 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı'nın akabinde' açıklamasını yaparken 'Seçim 2. tura kalmaz, piyasadan belli. Anketler çok net ortadadır' dedi. 

'SENARYOYU ARTIK BAŞKALARI DEĞİL BU MİLLET YAZACAKTIR' 

Bekir Bozdağ'ın sözlerinin satır başları şöyle:

24 Haziran, yeni hükümet sisteminin milletin iradesi doğrultusunda uygulamaya konulacağı tarihtir. Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran'da açacaktır. 24 Haziran seçim için uygun bir tarih. Çünkü 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı'nın akabinde. Türkiye'ye dönük tuzak hazırlayanların tuzaklarını boşa çıkaran bir hamle olmuştur. Türkiye'de senaryoyu artık başkaları değil bu millet yazacaktır. Bu milletin yazdığı senaryoya herkes tabi olacaktır. Madem ki sistem değişti, biz o yeni sistemle yolumuza devam etmeliyiz. Artık sistemin hataya geçirilmesini daha fazla geciktirmenin kimseye bir faydası yoktur. 

Cumhurbaşkanı adayı olursa Milletvekili olamayacak, CHP Genel Başkanlığı'nı kaybetmek de onu bekliyor. O da diyor ki, Genel Başkanlık görevini muhafaza edeym. Derdim Türkiye diyorsa, çıkacak aday olacak. Vatandaştan ne diye oy isteyecek CHP. Ben adayım diyebilecek mi, diyemeyecek. Vatandaş iktidara aday olmayana neden oy versin? Hakkını yememek lazım, CHP kongrelerinde herkesi yenme şampiyonluğu var. Milletin sandığı, siyasetin er meydanında bir başarısı yok. Er meydanı ayrı, CHP'nin meydanı ayrı. Meydana çıkacak mı, göreceğiz. Bu sistem ittifakı zorunlu kılıyor. Oyları 25-26 bandında. CHP'nin oyu yetmiyor. İttifak yapması lazım, seçmen tabanıyla ittifak yapması lazım. CHP ittifak yapabilir, mani yok. CHP ittifak yapmaktan da korkuyor. Adres belli, HDP var, CHP var. Samimi CHP tabanına bunu anlatamaz. Onlar HDP ittifakına oy vermeyeceklerdir.

'SEÇİM İKİNCİ TURA KALMAZ'

Onlar milleti aldatma formülü geliştirelim diyorlar. İkinci turda bizim adayımıza oy verirler planı yapıyorlar. Bu şark kurnazlığıdır. Seçim 2. tura kalmaz, piyasadan belli. Anketler çok net ortadadır. Bizi sevmeyen anketlerde de görünüyor. Danışıklı dövüş yapanlara millet izin vermeyecektir. Bu sistemin ilk uygulayıcı lideri olarak Erdoğan seçilecektir. MHP ve AK Parti millete hile yapmayan partilerdir. İttifak yapılacaksa açık yapılmalı, şark kurnazlığı olmamalıdır. Ahlaklı olmalıdır. Biz biliyoruz ki, HDP ile cHP'nin oyları aynı adayda birleşecektir. İster ittifak yapsınlar, ister yapmasınlar. (Ajanslar)