Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Suriye operasyonuyla Türkiye ile Rusya'yı ayırdık' sözlerine ilişkin 'Suriye'deki politikamız hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır. Türkiye rejimin değişmesini ifade ediyor. Biz bu politikalarımızla da Rusya ile İran'la farklı noktada duruyoruz. Türkiye ne Rusya ve İran ile ne de ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir.' dedi. Katar'da temaslarda bulunan Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Macron'un açıklamasıyla iligli Bozdağ, şunları ifade etti: 

"Suriye'deki politikamız hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır. Doğruyu savunan kişi farklı olabilir. Esad rejiminin otorite boşluğundan terör örgütlerinin bölgede yuvalanması nedeniyle terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Rejimin masum insanları öldürmesine terör örgütlerinin desteklenmesine karşı çıkıyoruz. Bazı ülkeler de Esad rejimini kayıtsız şartsız desteklemektedir. Türkiye rejimin değişmesini ifade ediyor. Biz bu politikalarımızla da Rusya ile İran'la farklı noktada duruyoruz. Türkiye ne Rusya ve İran ile ne de ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir. Türkiye doğru ve ilkelerden yana bir tavır koymaktadır. Bölgede bilek güreşi yapılmasından rahatsızız. İstediğimiz şey artık kanın durması."

MACRON'UN O AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmnauel Macron, Suriye operasyonu sonrası yaptığı açıklamada 'Biz bu operasyon ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık. Türkler kimyasal saldırıyı kınadılar ve ardından operasyonu desteklediklerini söylediler' açıklamasını yapmıştı.