Bodrum, çok şiddetli bir deprem yaşadı. Dipten vuran ve 7 şiddetinde hissedilen bu deprem can ve mal kaybına neden olmadı. Uzmanlar, "Bu şiddette bir deprem başka yerleşim yerlerinde olsa bir felaket yaşanabilirdi" görüşünde birleştiler.

Bunun anlamı şu:

Bodrum, yaşadığı bu deprem nedeni ile hiçbir şey olmamış gibi ayakta ve hayat devam ediyor. Bazılarının felaket tellallığı yaptığını da gözlemliyoruz. Bunlar hiç birimize bir şey kazandırmaz.

Gerek televizyonlardaki programlarda, gerekse sosyal medyadaki paylaşımlarda yapılan yayınlar, yaşananlardan çok farklı. Bu yayınların Bodrum'a ve turizme çok büyük darbeler indirdiğini görmekteyiz. Sağduyulu hareket etmek, panik yaratmamak ve bu zor günleri omuz omuza vererek atlatmak durumundayız.

Bu nedenle "Bodrum'a kötülük yapmayalım" diyoruz.

Zaten kötü bir sezon yaşayan Bodrum, bu aylarda biraz toparlanırken, birden ortaya çıkan bu deprem olayı ile iyice sarsılacaktır.

Bodrumlu turizm sektörü temsilcileri ve esnaf yaptıkları açıklamalarda "Her şey normal, ortada büyük bir deprem olayı var ama, bunun yıkıntıları ve olumsuzlukları yoktur" diyor.

Bu şiddetli depremden küçük hasarların olması da normaldir. Bodrum, daha küçük artçı depremlerle bu sıkıntıları da kısa zaman içinde atlatacaktır.

Konu ile ilgili sosyal medyada paylaşılan ve Bodrum'a zarar vermesinin önlenmesi adına yapılan birkaç yazıyı bu amaçla sizlerle paylaşmak istedik:

"MEDYA BODRUM'A ZARAR VERİYOR

Deprem şiddetliydi.

Artçıları çoktu.

Mini tsunami özellikle Gümbet'te kıyı tesislerinin şezlonglarını masalarını denize taşıdı.

Zarar gören tekneler oldu.

Ancak...

Böylesine şiddetli bir depremden bu kadar küçük hasarlarla çıkabilmek Bodrum mimarisinin başarısıdır.

Umarım devleti ve kentleri yönetenler bundan ders çıkarırlar.

Ancak...

Medyanın nerede bir yıkıntı varsa oraları gösterip gösterip felaket tellallığı yapması Bodrum'a zarar veriyor.

Bodrum bütün Türkiye gibi deprem kuşağında bir turizm kentidir.

Böylesine bir depremi başarıyla atlatmış olması bence daha değerli bir haberdir.

Tatil planları yapanlara önerimiz tatillerini depremden yüz akıyla çıkan Bodrum'da geçirmeleridir.

Bodrum'a yapabileceğiniz en değerli destek şimdi budur."

(Hamdi Toğçuoğlu)

"Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun

...Lütfen paylaşımlarda olumsuz görseller ve kötü propaganda da niteliği taşıyan yazılara son verelim. Bodrumda yaşayanlar olarak Bodruma biz sahip çıkmazsak kimse çıkmaz...! Ben sayfamdaki paylaşımları sildim, hatta sizde silin lütfen...Herkes zaten borç içinde ve turist yok, yerli misafirleride kaçırırsak veya gelmek isteyeni olumsuz etkilersek bunun Bodrum ekonomisine faturası ağır olur...Birçok esnaf arkadaş zaten moralsiz ve sıkıntılı...! Yangına körükle gitmeyelim...! Bu konuyu paylaşımlarla gündemde tutmanın kimseye faydası yok...! Allah hepimizi korudu
...! İnşallah devamı da gelmez...! Bilirkişi Jeologlarda artçılar devam edebilir ama daha büyük artçı beklenmiyor, geçti yönünde açıklamalarda bulunuyor zaten...!
Yerel medyadaki mesleki arkadaşlarımda konuya duyarlı yaklaşırsa sevinirim.
.! Tekne batarsa hepimiz gideriz. ..! Herkese biraz sağduyu...!"

(Ahmet Faruk Urfalı)

"Bodrum 'un zemin faktörü ve bina özelliği, bu kadar büyük bir deprem de bile kimsenin burnunun kanamayacağının kanıtı olmuştur.
Sıfır can kaybı, 70 deprem ile değil de, panik ile ilgili yaralı!
Bavul hazırlamaya kalkanlar rahat etsin yahu, en güvenilir yerdesiniz işte.. ;)
TÜNAYDIN DOSTLARRR...."

(Can Bilgiç)