Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'Biz durup dururken bu operasyonu başlatmadık. Güney hudutlarımızda oluşturulan, oluşturulmaya çalışılan terör sözde devlet oluşumunu yok etmek için bu operasyonu yapıyoruz. Bu haklı ve meşru bir operasyondur.' derken 'Biz ta İran’dan Akdeniz’e Irak Suriye güney hududumuz boyunca, 1350 kilometre boyunca hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz. Bu kadar açık net söylüyoruz.' dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’daki Türkiye Ortak Ödeme Platformu imza töreninde konuştu. 

'TÜRKİYE 40 YILDIR BUNA BENZER OPERASYONLAR YAPIYOR' 

Yıldırım'ın açıklamasından satır başları: 

Biz malum Zeytin Dalı operasyonu yapıyoruz. Bugün 6’ncı günü. Bu operasyon olursa ekonomi krize girer, büyük sıkıntılar yaşayacağız gibi kara propaganda yaptılar. Türkiye 40 yıldır buna benzer operasyonlar yapıyor. Ülkenin güvenliği için biz terörle mücadeleyi biz bugün yapmıyoruz. 80’li yıllardan beri bu mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Bizim ekonomimiz terör mücadeleleriyle, sınır ötesi operasyonlarla hiçbir şekilde etkilenmez. Hayatın normal akışı devam eder.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’deydim, köprü tüm hızıyla devam ediyor. Burada bunlar inşa edilecek, denizde yerine konulacak. 2019’dan itibaren de köprü yükselmeye başlayacak. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye bir yandan vatandaşının güvenliğini korurken, huzurunu sağlarken diğer yandan da topraklarımıza göz diken terör örgütleriyle de amansız mücadelesini sürdürüyor.

“BU ALÇAKLARIN BÜTÜN MEVZİLERİ YERLE BİR EDİLDİ”

Malum dün Kilis’de akşam namazında operasyondaki askerlerimize, kahraman güvenlik kuvvetlerimize duasını yaparken bu alçaklar roket atarak onları ibadet halindeyken iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldular. Onlarca yaralı vatandaşımız var. Ama hemen arkasından gereken karşılık verildi ve bu alçakların bütün mevzileri yerle bir edildi.

"BU HAKLI VE MEŞRU BİR OPERASYONDUR"

Biz dünyaya şunu anlatıyoruz. Camide dua eden insanlardan ne istiyorsunuz alçaklar. Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın. Yapamazlar, bunların işi gücü alçaklık. Nerede savunmasız bir insan varsa, nerede sivil bir insan varsa ona zulmederler. Onun hayatına kast ederler. Onun için biz durup dururken bu operasyonu başlatmadık. Güney hudutlarımızda oluşturulan, oluşturulmaya çalışılan terör sözde devlet oluşumunu yok etmek için bu operasyonu yapıyoruz. Bu haklı ve meşru bir operasyondur. Onun için dünya da bu konuda Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını teslim etmektedir.

ABD'YE SERT ELEŞTİRİ

Üzücü olan müttefik dediğimiz, NATO’da bölgede yıllarca beraber çalıştığımız bir ülke artık terör örgütlerine sarılmış vaziyette. Çok acı ve vahim bir durumdur. Amerika gibi bir ülkenin terör örgütleriyle iş tutması, bölgede planladığı çalışmaları terör örgütüyle yapması hakikaten Amerika adına çok küçük düşürücü bir iştir. Ve bizim bakımımızdan da böyle bir ülkenin, yıllarca Türkiye ile birlikte çalıştığımız bir ülkenin, NATO sınırlarını korumak gerekirken, NATO sınırlarını hedef alan silahlı oluşumlara örtülü destek, açık destek vermesi hakikaten akla ziyan bir iştir. Asla kabul edilemez.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Biz ta İran’dan Akdeniz’e Irak Suriye güney hududumuz boyunca, 1350 kilometre boyunca hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz. Bu kadar açık net söylüyoruz. İster Fırat’ın doğusu olsun, ister batısı olsun. Ülkemizin huzuruna, geleceğine, insanımızın can güvenliğine, bölgenin yeni kaoslara itilmesine asla rıza göstermeyiz.

"300'DEN FAZLASI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terör örgütünün 300’den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon planlandığı gibi gidiliyor. Burada DEAŞ ile PKK ile mücadele ediyoruz. Adlarını ister YPG koysunlar, ister PYD koysunlar biz onları biliriz, hangi kılığa girerlerse girsinler biz onları 40 yıldır biliriz. DEAŞ örgütü ile en amansız mücadeleyi Türkiye yapıyor. Diğerleri lafını yapıyor. Nasıl DEAŞ ile mücadele yaptığını Amerika’nın, Rakka’da PYD’nin YPG’nin eskortunda DEAŞ’lıları silahlarıyla nasıl yolcu ettiklerini bütün dünya gördü. Bu mu DEAŞ ile mücadele? “Oradan çıksınlar da başka yere gitsinler, gitsinler Mısır’da toplu katliam yapsınlar, camilere saldırsınlar, Türkiye’de eylem yapsınlar, Avrupa’ya gidip eylem yapsınlar ve insanlığın başına bela olmaya devam etsinler.”

Türkiye’nin yaptığı bu aymazlığı ortadan kaldırmak. Bu operasyon DEAŞ’ın Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçişini de engelleyen bir operasyondur. Avrupa Birliği’nin sınırları Türkiye’den başlar. Eğer Türkiye’de sağlam durulamazsa, bölgedeki istikrarsızlık, terör kuvvetle Avrupa’ya da yayılır. Dünyanın her tarafına da yayılabilir. Biz esasında sadece bölgenin değil Avrupa’nın da güvenliğini sağlıyoruz. (Hürriyet)