Başbakan Binali Yıldırım, sivillere yargı muafiyeti getiren 696 KHK'ya yönelik eleştirilere 'Bırakın bu vesayetçi anlayışı, milletin yanında olun. Hiç kimse oraya buraya çekmesin. Bu iş, darbeye karşı koyan vatandaşlarımızın hukuki garanti altına alınması için yapılan bir düzenlemedir ve yapılan en güzel düzenlemedir.' cevabını verdi. Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Edirne İl Kongresi'ne katıldı.

'YAPILAN EN GÜZEL DÜZENLEMEDİR'

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından satır başları: 

Kılıçdaroğlu sazı aldı eline. Sazın ayarı bozuk, akordu yok. Allah ne verdiyse söylüyor. Bu çıkarılan KHK için gürültü patırtı yapıyorlar ya. Ben size anlatayım. 15 ve 16 Temmuz... Akşam 9.30'da başladı, sabah 11.00'de bastırıldı. Kimler bu darbeye karşı koydu? Devlet görevlileri, polis, vatansever askerler, savcılar, hakimler. Başka kim, millet! Vatandaş o gece sokağa çıktı, alçaklara haddini bildirdi. darbe yapmaya çalışanlara millet darbeyi vurdu. Bu insanlarımıza, o gün vatanseverlik yapan, demokrasiyi koruyan bu aziz milletin evlatlarını korumayıp da kimi koruyacağız ey Kılıçdaroğlu. Bu yaptığınız en hafifinden şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Şehit yakınlarımızın üzüntüsüne neden oluyor. Gazilerimizi rencide ediyorsunuz. Bırakın bu vesayetçi anlayışı, milletin yanında olun. Hiç kimse oraya buraya çekmesin. Bu iş, darbeye karşı koyan vatandaşlarımızın hukuki garanti altına alınması için yapılan bir düzenlemedir ve yapılan en güzel düzenlemedir. Bunun karşısında durmak darbecilere cesaret vermektir.

BYLOCK TUZAĞI

Titiz bir çalışma sonucunda başka bir programa girmelerine rağmen Bylock'a yönlendirilenlerin olduğu ortaya çıktı. Bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik. Buna bile laf etmeye çalışıyorlar. 'Yaş ile kuru bir tutulmayacak' dedik. Mağduriyetler varsa bunlar giderilecek.

TAŞERON AÇIKLAMASI

1 milyona yakın taşeron. 'Ne olacak bizim durumumuz' diye merak ediyordu. Ve nihayet karar verdik. Bütün bu taşeronda çalışan kardeşlerimizi daimi kadrolara aldık. Hayırlı uğurlu olsun. 1 milyon vatandaşın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu.

1603 TL ASGARİ ÜCRET

'Asgari ücret enflasyonun altında kalmayacak' dedik. Öyle de oldu. Böylece milyonlarca kardeşimizin alın teri karşılıksız kalmadı.

EDİRNE'YE HIZLI TREN

Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018 ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirne-İstanbul arası 1 saat 15 dakika. (Habertürk)