Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin IKBY'nin olası referandumuna yönelik 'savaş sebebi' ifadesine  'Savaş devletle devlet arasında olur.Biz bunları devlet olarak tanımıyoruz' açıklamasıyla karşılık verdi.  Koray Aydın'ın MHP'den ayrılarak Akşener'in partisine geçmesi ile ilgili "Demek ki ikna edilmiş" yorumunu yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ATLETLİ FOTOĞRAFI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun atlet giymesine ilişkin tartışmaları değerlendiren Yıldırım, "Atlet işinde de atletik olduğunu gördük. Adaleti de iyice ucuzlattık, adaletle atletin ne ilgisi var" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 'tutuklanacağını söylemesi hakkında konuşan Yıldırım, "İstihareye mi yatmış, neye istinaden söylüyor. Gündemde kalmak için çıkarıyor" diye konuştu.

KORAY AYDIN İKNA EDİLMİŞ

Yeni parti çalışmalarına ilişkin soruya "Nesini değerlendireceğim?" diyen Yıldırım, Koray Aydın'ın Meral Akşener'in partisinde yer alması için "Demek ki ikna edilmiş" yorumunu yaptı. 

RACON AÇIKLAMASI

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "racon" açıklaması için "İyi demiş" dedi.

TEK TİP KIYAFET

Başbakan Yıldırım tek tip kıyafet konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.