Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 2019'daki seçimler için MHP ile ortak aday iddialarına 'Bizim, MHP ile ortak bir aday çıkarmamıza da gerek yok, milletin feraseti doğru yolu bulduruyor.' derken Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye yönelik 'Oy açısından bir tek tuğla bile koparamazlar.' ifadesini kullandı. Akdağ, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

'MHP İLE ORTAK ADAY ÇIKARMAMIZA DA GEREK YOK'

MHP ile diyalogumuz gayet normal. Biz demiyor muyuz, siyasetçiler kavga etmesin, iyi anlaşsın, iyi bir diyalog oluştursun. Referandum sürecinde biz bunu gösterdik. İyi bir diyalogun örneğiydi bu. Farklı bir sisteme giriyoruz biz, bir tarafta Meclis'te gruplar oluşacak. Bir tarafta yeni bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bizim AK Parti olarak, MHP ile diyalog içerisinde olmamız son derece normal bir durum. Bizim, MHP ile ortak bir aday çıkarmamıza da gerek yok, milletin feraseti doğru yolu bulduruyor.

'KILIÇDAROĞLU'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUM'

(CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri üzerine) HDP-CHP yakınlığı dikkat çekiyor. CHP milletvekilinin İHA’larla ilgili söylemleri dikkat çekicidir. Bölgedeki Kürt kardeşlerimizin canına okumuş olan PKK, şimdi sırt üstü yere yatırılmış durumda. Bunun için sevinilmesi gerekir. Ne demek istiyor CHP’li milletvekili. Partiden ya da Sayın Kılıçdaroğlu’dan henüz bir açıklama gelmedi, bekliyorum... CHP bu tutumundan vazgeçmediği sürece millet nazarında olumlu bir yere oturamayacak.

'AKŞENER BİR TEK TUĞLA BİLE KOPARAMAZ'

Oy açısından bir tek tuğla bile koparamazlar. Türkiye, böyle toplum mühendisliğiyle, tepeden inme birçok partinin kurulmasına tanık oldu. Bir kursunlar da görelim. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar, er meydanına çıksınlar görelim bakalım neymiş. MHP’yi de önemli ölçüde etkileyeceğini düşünmüyorum, benzerlerinde gördük. Toplum mühendisliği ve arkasında bir takım güçlerin olduğu; dolaylı olarak bir FETÖ desteğinin olduğu bir parti. Bu tutmaz, milletin vicdanında bu partinin önemli bir oy oranına sahip olacağıını hiç düşünmüyorum. (YENİ ŞAFAK)