EuroAir’e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20’de KKTC’de Ercan Havalimanı’na gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takım arızası ortaya çıktı. Pilotlar geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.

PİSTTE KAYDI

Saat 21.30’da çift motorlu iş jeti Atatürk Havalimanı’nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte kaydı ve toprak alana çıktı. Alev alan uçağa hemen havalimanı itfaiyesi müdahale etti. Uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin itfaiye tarafından kurtarıldı.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin olaya ilişkin açıklamasında, "Saat 21.20 sıralarında KKTC için havalanan özel bir jet, havalandıktan sonra kuleden acil iniş izni istiyor. Ve kulenin yönlendirmesiyle 17 son pist başına doğru inerken uçak duramıyor ve pist başında aşağıya doğru devam ediyor. Sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanma oluyor, bu sırada zannediyoruz yolcular uçaktan ayrılmış oluyor. Uçak 100 metre ileride duruyor. Acil durum ilan edildiği için itfaiye hazır bekliyordu. İtfaiye müdahale edip söndürdü, 3'ü mürettebat 1 yolcu hepsinin sağlık durumları iyi. Herhangi bir can kaybı yok. Hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi. Uçuşlar normal şekline dönmüştür ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor." ifadelerini kullandı.