Son dakika haberine göre; Antalya Alanya'da turist kadına şiddet uygulayan polislerden biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki polisin, yolun ortasında yatan turist kadını saçından tutup sürüklemesi ve copla dövüp tekme atması, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenmiş ve olayın soyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Olayın ardından harekete geçen  İl Emniyet Müdürlüğü, kimlikleri belirlenen polislerin açığa alındığını açıklayarak haklarında soruşturma yapıldığını belirtmişti. 

'MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR'

Her iki polis memuru hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: 

"Değil bir insana, hiçbir canlıya karşı bu ve benzeri nitelikte bir fiilin ve davranışın kurumumuzca tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve de mazereti bulunmamaktadır. Emniyet Teşkilatı olarak; gerekçesi her ne olursa olsun bu tür şiddet ve kötü muamelede bulunduğu belirlenen görevlilerimiz hakkında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir."

POLİSİN ŞİDDET UYGULADIĞI KADIN GAZİPAŞA’DA BULUNDU

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 2 polis memuru tarafından saçından tutulup sürüklenen, copla dövülüp tekmelenen kadının Kırgızistanlı 40 yaşındaki R.A. olduğu belirlenmişti. 

Olayın 21 Haziran’da meydana geldiği geldiği iddia edildi. R.A.’nın, önceki gece alkol aldıktan sonra sokakta yattığı, çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle polisin olay yerine geldiği öne sürülmüştü. 

Şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından olayla ilgili inceleme başlatan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis merkezine gitmediği anlaşılan kadının Gazipaşa İlçesi’nde olduğunu tespit etmişti.  Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede bulunan R.A. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmişti. 

'AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı yaptığı açıklamada, olayla ilgili Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma başlattığını belirterek, "Şiddet mağduru kadını Gazipaşa’da bulduk ve Alanya’ya getirdik. Kadın Kırgızistan uyruklu. Akli dengesinin yerinde olmadığını düşünüyoruz" demişti.