Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile başbaşa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığında gerçekleşen görüşmelerin ardından iki bakan kameraların karşısına geçti. Bakan Albayrak, Türkiye ve Almanya açısından önemli bir günün yaşandığını belirterek, Altmaier'i Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Altmaier'in 2 gün boyunca Türkiye'de önemli temaslarda bulunacağını kaydeden Albayrak, Altmaier ile sık sık görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

'ALTMAİER SAĞ DUYULU'

Albayrak, özellikle Avrupa'nın yakın zaman içinde geçtiği ve geçmekte olduğu aşırıcılığı göz önünde aldıklarında Altmaier gibi sağduyulu, rasyonel ve samimi politikacılara ne kadar ihtiyaç duyulduğunun bir kez daha önem kazandığını ifade ederek, "Özellikle Avrupa'da ve dünyanın farklı yerlerinde artan aşırıcılık noktasında yabancılara, azınlıklara yönelik oluşan saldırılar noktasında bu dile çok fazla ihtiyacımız var. Dün itibariyle Nürnberg'de polisin orantısız şiddeti sonucu hayatını kaybeden iki çocuk babası 43 yaşındaki Ümit Dursun vatandaşımızın haberiyle sarsıldık ve çok üzüldük. Artık bu üzücü haberlerin son bulmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

'POZİTİF HAVA DAHA DA GÜÇLENECEK'

Altmaier ile önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Albayrak, bu görüşmenin çok sıcak bir ortamda gerçekleştiğini dile getirdi. Albayrak, son günlerde sağlanan pozitif havayı daha da güçlendirmek, Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğini daha da arttırmak için hangi alanlara yoğunlaşılması gerektiğini detaylıca konuştuklarını aktardı. Altmaier'in 30'dan fazla çok önemli Alman firması ve üst düzey yöneticisiyle gelmesinin bunun çok önemli bir işareti olduğunu kaydeden Albayrak, "Biz, ekonominin her alanında işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. İki ülke arsındaki potansiyeli, fırsatları karşılıklı kazan kazan anlayışı içinde değerlendirerek bugün dünyada bozulan ekonomik algının ve istikrarın düzelmesine ve Türk-Alman işbirliğiyle güçlü bir katkı vermek istiyoruz. Bugün Türkiye ve Almanya olarak gerek güçlü tarihi müttefikliğimiz gerekse de halklarımızın birbirlerini iyi tanıması, gerekse de ekonomik işbirliğimizle dünyaya bir çok alanda örnek olacak bir noktadayız" şeklinde konuştu.