Son dakika haberine göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı havadan denetledi.  TSK'dan yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte, 'Havadan İhbar Kontrol Uçağı'ndan Suriye kuzeyinde başarı ile sürdürülen harekâtı denetlemiştir" ifadeleri kullanıldı.

JANDARMA GENEL KOMUTANI KİLİS’TE

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, beraberinde rütbeli askerle Kilis’e geldi. Helikopterle Gülbaba Hudut Taburu’na inen Orgeneral Çetin’i, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başaklıgil ile askeri yetkililer karşıladı. Orgeneral Çetin, temasları kapsamında, Kilis Valiliği’ni ziyaret etti. Valilikte, çocuklar tarafından zeytin dalları ile karşılanan Orgeneral Çetin, Vali Mehmet Tekinarslan ile basına kapalı görüşme yaptı.Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, valilik ziyaretinin ardından Vali Tekinarslan ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte yürüyerek, Kara Kadı Camii’ne geçip, burada cuma namazı kıldı.

Orgeneral Çetin’in, ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan personeli denetleyip, incelemelerde bulunacağı belirtildi.

İKİ KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı harekâtında Afrin'in Eşkan ve Cukali Favkani köylerini terörden arındırdı. (Ajanslar)