AK Parti Sözücü Mahir Ünal, 'metal yogrunluğu' kapsamında istifası istenen Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakırken 'Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir' açıklamasını değerlendirdi. Ünal, 'Sayın Edip Uğur, AK Parti'den de ayrılmayı tercih etti. Görüşme Erol Kaya'nın koordinasyonunda devam etti. Biz hiçbir belediye başkanımızla ilgili en ufak bir tehdit ya da onlara dönük herhangi bir şantaj dili kullanmadık. Durumdan vazife çıkarmak isteyen bazı haddini bilmezlerin Edip Uğur'a dönük hadsizliği varsa, sayın Uğur'un hukuki yollara başvurması gerekir.' dedi. 

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN İSTİFA AÇIKLAMASI

Ünal'ın açıklamasından satır başları: 

Siyasi riskin olduğu yerde keyfilik olmaz. AK Parti kendi değişiminin siyasi riskini alarak, Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması ile birlikte kendisini 2019'a hazırlıyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız demokratik hakkı olan istifaya çağırma hakkını kullandı. Genel başkanın kendi belediye başkanına istifa çağrısında bulunması demokratik meşruiyete uygundur. Bu çağrıya uyarak İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Niğde belediye başkanlarımız istifa ettiler. Kendileri bizim yol arkadaşımızdır. Gelen de giden de aynı değerderdir. Bunları da paylaştık. Bu süreç zarfında biz AK Parti siyaseti olarak her bir arkadaşımızı bir nefer ve makam ve mevkii sahibi değil, sorumluluk ve görev sahibi olarak görürüz.

"EN UFAK BİR TEHDİT, ŞANTAJ DİLİ KULLANMADIK"

Sayın Edip Uğur, AK Parti'den de ayrılmayı tercih etti. Görüşme Erol Kaya'nın koordinasyonunda devam etti. Biz hiçbir belediye başkanımızla ilgili en ufak bir tehdit ya da onlara dönük herhangi bir şantaj dili kullanmadık. Durumdan vazife çıkarmak isteyen bazı haddini bilmezlerin Edip Uğur'a dönük hadsizliği varsa, sayın Uğur'un hukuki yollara başvurması gerekir.

Yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerimiz şu an itibarıyla tamamlandı ama bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor bu. Parti olarak kongrelerimize odaklandık.(Ajanslar)