Dünyanın en çok konferans veren kişisi olarak adını Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Orhan Kural, seminerlerine tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak, Büyükçekmece Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen konferansa çok sayıda öğrencinin yanı sıra okulun öğretmenleri de katıldı. Çevreci kişiliğiyle bilinen Orhan Kural, uzun yıllardır okullarda eğitici seminerler düzenliyor. Seminer verdiği öğrencileri arasında şu an kaymakamlık yapanı bile bulunuyor. Hayatını çevre mücadelesine adayan, hatta bu mücadelesinde pek çok ünlüye de dava açarak hakkını arayan Kural, popüler kültürün tüm dayatmalarına karşı çıkıyor. 

'KIL GÜNLERİ KUTLAMAYIN'

Bu kültürün dayatmalarının en başında özel günlerin geldiğini belirten Kural, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü gibi günlerde bir kesimin mutlu olurken annesiz, babasız, sevgilisiz insanların da üzüldüğünü söyledi. Bu ayrımın yanlış olduğunun altını çizen Kural gençlere seslenerek, "Bu kıl günleri kutlamayın" diyor.

Dünya üzerinde yapılan israftan dolayı her 2 saniyede bir çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini ve sadece İstanbul'da 3 milyon ekmeğin çöpe gittiğini anlatan Kural, tasarrufun önemine dikkat çekti. Öğrencilerden bir daha israf yapmayacaklarına dair söz alan Kural, pilleri atık pil kutusuna atmanın da çok önemli bir kazanım olduğuna değindi.

KESİNLİKLE UZAK DURUN

1 pilin 1 ton suyu kirlettiğini aktaran Kural, sıvı yağların musluğa dökülmesi durumunda binlerce deniz canlısının hayatını tehlikeye attığını belirtti. Öğrencilere, fast food yiyeceklerden de uzak durmaları gerektiğini anlatan Kural, öğrencilere "Hem bedene hem bütçenize zarar veren, içerisinde pek çok zararlı madde bulunan bu yiyeceklerden uzak durun" tavsiyesinde bulundu.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER