AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye aleyhinde gelen açıklamalara 'Alman politikacıları Türkiye olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadan siyaset yapamaz oldu. Almanya kendi kendilerini yanlış politika içerisine soktular. Merkel ve Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Türkiye'nin büyüklüğünü kavrayamıyorlar, bu çocuk oyuncağı değil.' dedi. Estonya'da bulunan Bakan Çelik açıklamalarda bulundu:

"CAMİLERİN KAPATILMASI RADİKALLEŞMEYİ DOĞURUYOR"

Avrupa'da zaman zaman camilerin kapatılmasından ve ibadetlerin yasaklanmasından bahsediliyor. Bu tersinden radikalleşmeyi besleyecek yanlış bir politikadır. Camilerde radikalleşme politikası varsa başka yollar denenmelidir. Bu durumda sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki İslam'ı kötü göstermeye çalışmak yanlıştır. Camilerin kapatılması radikalleşmeyi doğuruyor.

Yasalarla ve politikalarla korunması gerekiyor. Belli hayat tarzlarının korunması gerekiyor fakat bu bir takım gruplar tarafından istismar edilebilir.

"İSLAMOFOBİA BİR IRKÇILIK HALİNE DÖNÜŞTÜ"

Son zamanda Türkiye'yle ilgili konularda, Türkiye DEAŞ ile ilgili bir saldırıya uğradığında Türk bayrağı yansıtılıyor çeşitli yerlere, fakat PKK tarafından saldırıya uğradığında olmuyor.

Bizim saatlerce radikalleşme konuşmamız bu durumlarda yetersiz kalır. İslamofobia bir ırkçılık haline dönüşmüştür. Bunun ideolojik ve politik sebeplerini düşünmek lazım.

"BU DEMOKRASİ İÇİN BİR ZAAFTIR"

Alman politikacıları Türkiye olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadan siyaset yapamaz oldu. Almanya kendi kendilerini yanlış politika içerisine soktular. Merkel ve Schulz seçim propagandasının yüzde 60'ını Türkiye'ye ayırmış durumda. Bu demokrasi için bir zaaftır. Türkiye'yi araçsallaştırmaya çalışıyorlar. Buradan iki ülkeye de fayda çıkmaz. Onlardan olumsuz bir açıklama gelmediği sürece biz herhangi bir açıklama yapmıyoruz. Almanya'nın bu politikası bizim Avrupa Birliği üyeliği konumuza zarar veremez. Türkiye ile müzakereleri durduralım açıklamalarından üzüntü duyuyoruz. Son derece yanlış açıklamalar. Türkiye bu zamana kadar AB üyesi olmadan geldi. Müzakereleri 6 ay durdurduktan sonra tekrar başlayalım derlerse bu kabul edilemez. Türkiye'nin büyüklüğünü kavrayamıyorlar, bu çocuk oyuncağı değil. (Yeni Şafak)