SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında beklediklediklerine zamlı maaşlarını almaya başladılar. Emeklilere zamlı maaşları bu haftadan itibaren ödenmeye başladı.

Emekliler maaşlarını hem enflasyon zamlı ile hem de her ay aylıklara eklenen ek ödeme zamları ile birlikte alacaklar. Emeklilere ödecek olan enflasyon zammı oranı 5.89 olarak belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen emekli maaşları, bu ay ek ödeme zammı ve 5.89'luk enflasyon zammı ile maaş günlerinde hesaplarında olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine her ay yatırılan ek ödeme olarak bilinen zam vergi iadesi olarak bilinmektedir. Bu ödeme düşük maaşlı emeklilere daha fazla olmaktadır. Düşük maaşlı emeklilerin maaşlarında yüzde 5 artış yaşanırken daha yüksek maaşlı emeklilerin bu ek ödeme zammı yüzde 4 olarak belirtilmiştir.

Temmuz ayı maaşlarını Haziran ayının son haftasında alan memur emeklileri zamlı maaşlarını 3 zamlı bir şekilde önümüzdeki günlerde alacaklar. Memur emeklilerinin maaşaları yüzde 4 ek ödeme ve yüzde 2,92 enflasyon farkı da eklenerek yatırılacak.

KamuPersoneli