Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı eğitimi olumsuz etkiledi. Bitlis, Nevşehir ve Ağrı'da okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda bugün eğitime tam gün ara verildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle kamuda çalışan engelli ve hamileler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacakları belirtildi. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, sadece ilçe merkezindeki ilk ve ortaokul ile liselerde elektrik ve su kesintisinden dolayı okulların tatil edildiği belirtildi.

NEVŞEHİR'DE EĞİTİME BİR GÜN ARA

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

AĞRI DİYADİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağr'nın Diyadin ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kaymakamlık ilçe merkezi ile köylerdeki taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verdi. Eğitim-öğretim 8 Aralık Cuma günü başlayacak.