Son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, '2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız.' derken TEOG'un yerine getirilecek yeni formülle ilgili  "Arkadaşlarımız çalışıyor. Çıkacak alternatifleri Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Bunun ardından yeni sestemi açıklayacağız.1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var." ifadesi kullandı. 

"2018 YILINDA 20 BİN  ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

İşte Bakan Yılmaz'ın açıklamasından satır başları: 

Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. 

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

 Şimdi bu kesin bu sene TEOG sınavı olmayacak. Peki yerine ne nasıl bir sistem gelecek? Arkadaşlarımız çalışıyor. Çıkacak alternatifleri Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Bunun ardından yeni sestemi açıklayacağız.1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var. Bazı okullar, tarihi birikimi olanlar, Ankara Fen, İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar için Matematik, Fen ve Türkçe ortalamasının 85 üzerinde olması gerekir diyen oluyor. Açık uçlu soru sorun diyen oluyor. Yeni getireceğimiz sistem TEOG'dan daha iyi olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu.  Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız.