Şampiyonluk için final maçı olarak görülen Galatasaray-Beşiktaş maçında Galatasaray bu sezon Beşiktaş’ın oyun sistemiyle mücadeleye başladı. Rakibini ilerde presle, pas yaparak oyunu kontrol altına almaya çalıştı.

Daha birinci dakikada Beşiktaş’ın filelere giden topu VAR ikazıyla iptal edildi. Onuncu dakikada yan hakemin ofsayt kaldırdığı pozisyon VAR ikazıyla gol verilince Galatasaray’ın golü verilmiş oldu ve Galatasaray öne geçti.

Beşiktaş sezon boyu oynadığı oyundan uzaktı. Bunda hakem Cüneyt Çakır’ın da etkisi yüksekti. Yapılan fauller de Beşiktaş’ın oyundan düşmesinde etkiliydi. Dakika 42’de Atiba’ya yapılan müdahalede VAR ikazıyla pozisyonu seyreden Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ve Gezzal’ın penaltı golüyle skor 1-1’e geldi. Bu golden iki dakika sonra Beşiktaş ceza sahasında Atiba’nın yaptığı faule Cüneyt Çakır Galatasaray lehine penaltı noktasını gösterdi. Falcao’nun penaltı golüyle Galatasaray devreyi 2-1 önde kapattı.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI KIZIŞIYOR

İkinci devre Galatasaray’ın skor üstünlüğünü oyun üstünlüğüne çevirdi ve Galatasaray, Beşiktaş’ın oyun kurmasını Beşiktaş ceza sahasında baskı kurarak oynamaya izin vermedi. Galatasaray, Beşiktaş karşısında iki devre de oyunu kontrolünde tuttu. Fatih Terim’in hamleleri skoru 3-1’e getirdi. Bu hamlelerde iki takımın yedeklerindeki kalite farkı da görüldü.

Beşiktaş’ta sezonun bitimine iki hafta kala heyecan üst seviyeye çıktı. Beşiktaş’a iki maçta bir galibiyet bir beraberlik yetiyor ama bugünkü oyunu seyreden forvetsiz Beşiktaş’ın ve Sergen Hoca’nın göstereceği performansı heyecanla bekliyor.

Fatih Terim bu sezon Beşiktaş karşısında güzel oyunla üç puanı üç golle alarak şampiyonluk yolunda ben de varım dedi.

Fatih Terim geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ın, Türk Telekom Stadı’nda şampiyon olması durumunda siyah-beyazlıları tebrik edeceklerini ve alkışlayarak uğurlayacaklarını dile getirmişti. Bu galibiyetle Galatasaray’ın buna kolay kolay izin vermeyeceği belli oldu.