Ramazan Bayramı'nda nasıl beslenmeliyiz? Ramazan Bayramı'nda beslenme önerileri
Abone Ol
Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala uzmanlar, oruç sonrası beslenme düzeninin değişmesi nedeniyle bayram ve sonrası beslenme için uyarıyor.
Diyetisyen Hilal Mercan, Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala, sahur ve iftar alışkanlığının sona ermesiyle birlikte yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Mercan, ilk bayram sabahına kahvaltı ile başlanmasını önerdi.
Diyetisyen Hilal Mercan "Bayram sabahı, sofra özenle hazırlanır, tüm aile toplanır. Oruç sonrası yemek yeme özgürlüğüne kavuşmuş olarak ne ararsak vardır menüde. Elbette çeşit artsın ama miktar konusunda dengeyi sağlayın ve sağlıklı tercihler yapın. Vücuda ramazanın ardından bir anda yüklenmek sağlığımız için zararlı olacaktır. Bayram günlerini rahatsız geçirmek istemiyor iseniz özellikle şeker, kolesterol, tansiyon sıkıntınız varsa daha dikkatli olmalısınız. Kahvaltınız da yumurta, peynir, zeytin, ceviz, badem, yeşillik tüketmeye özen gösterin. Tatil bu tatlı lazım dersek de kan şekerinizle alakalı rahatsızlığınız yoksa 1 tatlı kaşığı kadar bal/ reçel/tahin-pekmez gibi eklemler yapabilirsiniz. Kahvaltıyı hafif yapmanızın bir nedeni de, Türk insanı olarak ikramlara 'Hayır' diyemeyişimiz. Kahvaltı ne kadar hafif olursa gün içerinde yapacağınız ziyaretlerdeki ikramlar için de o derece yararınıza olacaktır" dedi.