Ramazan ayının gelmesi ile oruç tutan bireyler normal zamanlarda edindiği beslenme alışkanlıklarının çok uzağında bir düzenle beslenmeye başlıyorlar. Esteticium Uzman Diyetisyeni Bahar Aktan oruç tutarken en sık yapılan hatalar konusunda uyarıyor. “Öğün saatleri ve açlık süresinin değiştiği bu günlerde unutmamamız gereken en temel ilke; sağlıklı ve dengeli beslenme sistemimizden uzaklaşmamak olmalıdır.”
Ramazan ayı ile birlikte oruç tutan bireylerin porsiyon miktarlarını arttırdığı ve her zamankinden daha yoğun kalori içeriği olan yiyecekler tükettiği gözlenmektedir. Rutin hayatımızdaki beslenme alışkanlıklarımız arasında bulunmasa bile her gün iftardan sonra tüketilen tatlılar kişilerin bu ay içerisinde kilo almasında en önemli nedenler arasında görülüyor. Bunların yanı sıra geleneklerimiz arasında bulunan misafir ziyaretleri ve bu ziyaretlerde sunulan yemeklerin çeşit sayısındaki fazlalık ve porsiyon miktarlarındaki büyüklük diğer bir tehlike unsuru haline geliyor.