YAŞAM

Etli yemeğin yanına hangi çorba gider? Et yemeklerinin yanına ne yakışır? İşte birbirinden enfes çorba tarifleri..

Etli yemeğin yanına hangi çorba gider? Et yemeklerinin yanına ne yakışır? Kurban Bayramı'na sayılı günler kala siz de 'et yemeğinin yanına ne yapsam?' diye düşünenlerdenseniz buraya! İşte et yemeklerinizi lezzetlendirecek enfes çorba tarifleri...

Abone Ol

Etin yanına hangi çorba gider? Etin yanına ne yakışır? Kurban Bayramı yaklaşırken, bayramda misafirlerimize ne hazırlayacağımızda kafa karıştıran sorular arasında yer alıyor. Siz de misafirler için etin yanına hangi çorbayı yapsam diye düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam da size göre! Sarımsaklı un çorbasından tutun da soğan çorbasına kadar, etin yanına yakışacak çorba tariflerini sizler için derledik. İşte etin yanında yemelere doyamayacağınız birbirinden lezzetli çorba tairfleri.... 

SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ

Sarımsaklı un çorbası malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı un

1 iri diş sarımsak

Karabiber

Tuz ve tavuk bulyon

Yeteri kadar su

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Toz kırmızı biber ve kuru nane

İsteğe bağlı olarak da sirke.

Sarımsaklı un çorbası yapılışı

Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin. Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Hızlı karıştırmanız önemli topaklanma olmaması için. 

 Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın. Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.

Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün. Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. Bu tarife hayran kalacaksınız. 

KABAK ÇORBASI TARİFİ

Kabak çorbası malzemeleri:

3 adet orta boy kabak

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

1 adet orta boy havuç

1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)

Zeytinyağı Tuz, istenilen baharatlar

Kabak çorbası yapılışı:

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.

Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)

Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

YARMA ÇORBASI TARİFİ

Yarma çorbası malzemeler:

1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)

1/2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Yarma çorbası üzeri için

2,5 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarma çorbası yapılışı:

Derin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın.

Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın.

Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine  ekleyin ve ocağın altını hemen kapatın. Bu çorbayı hem sıcakken hem de soğukken tüketebilirsiniz. Yazın soğuk yarma çorbası vazgeçilezler listesinde yer alıyor.

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ

Soğan çorbası malzemeler:

2,5 litre et suyu

4 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

2 kahve fincanı silme un

Soğan çorbası terbiyesi için:

2 yumurta sarısı

Yarım litre süt

Soğan çorbası yapılışı:

Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün.

Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun.

Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın.

Çorbanıza et suyunu ekelyip ardından 30 dakika kadar kaynatın.  Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin. Tuz atıp tekrar ocağa alın.

Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın. ve 2 taşım kaynatacak kadar pişirin ardından servis ederken 

üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin.