Yerli spor giyim markası Gymwolves, Türkiye dahil 30 ülkede marka tescili aldığını duyurdu. Marka, uluslararası alanda Türk ürünlerine olan talepleri artırmayı hedefliyor.

Dış ticaret ihracatında Türkiye, Avrupa’ya yakın mesafesi ve güvenilir tedarik zinciri sayesinde dünyanın önde gelen ülkeleri tarafından yüzde 100 yerli ürünleri en çok tercih edilen ülkeler arasına girdi. Türkiye geçen yılın değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye gerçekleştirirken, ülkeye yapılan dış satım aynı zamanda rekor seviyeye ulaştı. Türkiye'nin ABD'ye ihracatı geçen yıla göre, 3 milyar 986 milyon 53 bin dolar artarak 12 milyar 844 milyon 718 bin dolara yükseldi. ihracat artışında ABD'yi, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık izledi. Ülkeye ihracatını değer bazında en fazla artıran sektörler ise çelik, mücevher, savunma ve havacılık sanayisi, kimyevi maddeler ve mamulleri, otomotiv endüstrisi olurken tekstil ürünlerine gelen talep Türk üreticileri memnun etti.

YURT DIŞINDAN TALEPLER ARTIYOR

Yüzde100 Türk markası ve yerli spor giyim markası olan Gymwolves kurucularından Onur Keş ve Aslan Taşdemir, yurt dışından gelen taleplerin giderek arttığını belirterek çeşitli ülkelerde mağazalaşmaya gideceklerini belirtti.

2019 yılında Çin’ den sipariş vererek Gymwolves ürünlerini Türkiye’ye getirdiğini söyleyen Onur Keş, “Markanın satışa başlamasından bir süre sonra tamamen Türkiye’de üretilerek tam anlamıyla %100 Türk markası ve üretimi olmasına karar verdik” dedi. Şirketin nihai amacının markayı Türkiye’ye tanıtmak ve Türkiye’den de dünyaya açılmak olduğunu belirten Aslan Taşdemir, bu hedeflerini de Türkiye dahil 30 ülkede marka tescili alarak, yüzde 100 yerli marka olarak spor giyim kullanıcılarına ulaşmayı başardığını söyledi.

Şirketin kurulum aşamasında oldukça zorluk çektiklerini belirten kurucu ortaklar 20 metrekarede  başlayan işletmelerinin 800 metrekarelik satış noktası ve 1000 metrekare bir fabrikaya ulaştırdıklarını aktarırken, hedeflerinin uluslararası alanda Türk ürünlerine olan talepleri arttırmak olduklarını belirtti.