Yıla güçlü bir başlangıç yapan altın, Londra Külçe Piyasası’nda 2020'nin ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek performansını gösterdi. Dünya Altın Konseyi'nin 2022'de altının yaşadığı talep artışının küresel gelişmelerle ilişkili olduğu yorumu düşünüldüğünde, güvenli bir yatırım aracı olarak görülen altına yönelik talebi gözlemleyerek, değişen alışkanlıklara ayak uydurmak için dijital mağazalarını hizmete alan markalar, rekabet avantajı elde etti. Türkiye’nin en büyük altın rafinerilerinden Nadir Metal bünyesine bağlı NadirGold, 2013 yılından bu yana internet mağazası üzerinden külçe altın, ziynet altın ve külçe gümüş satışı gerçekleştiriyor. Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için gelişen teknolojiyi yakından takip eden NadirGold, bu doğrultuda internet mağazasını yeniledi. Yenilenen internet mağazasıyla birlikte yıllık cirosunda yüzde 40’a yakın artış yakaladı.  

Gelişmeleri değerlendiren Berat Özkan, “Çatı markamız Nadir Metal, kurulduğu günden bu yana sektörde ilkleri gerçekleştiriyor. Bugün NadirGold olarak, online mağazamızla bir sektörel değişimde daha başı çekiyoruz. Kullanıcı dostu bir tasarımla yenilediğimiz internet sitemizle külçe altın ve gümüş satışlarını dijital ortama taşıyoruz. Online mağazamızdan alışveriş yapan müşterilerimiz, Türkiye’nin önde gelen altın rafinerisi olarak ürettiğimiz uluslararası geçerliliğe sahip altın ürünleri ülkemizin her yerinden sipariş edebiliyor. Sigortalı kargo ve ücretsiz teslimat avantajlarımızla, kredi kartı ve havale gibi ödeme yöntemlerini kullanarak online altın alışverişini mümkün kılıyoruz” dedi.   

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI 4 DAKİKADA BİR GÜNCELLENİYOR  

NadirGold’un yeni internet mağazasında altın ve gümüş fiyatlarının 4 dakikada bir güncel kura göre yenilendiğine ve bu sayede müşterilerin en doğru fiyatlardan alışveriş yapabildiğine dikkat çeken Berat Özkan, “Toplumumuzda altın, yıllar boyunca hep güvenli bir yatırım aracı olarak görüldü. Bu kapsamda online mağazamızda 0,25 gram ila 1000 gram arasındaki ürün çeşitliliğimiz sayesinde her bütçeye göre yatırım yapabilme fırsatı tanıyoruz. 16.00’a kadar verilen siparişleri aynı gün kargoya ulaştırıyor ve 3 iş gününde teslimat garantisi sunuyoruz. Kargodaki altınlar NadirGold güvencesiyle teslim ediliyor ve yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı sigortalı olarak gönderiliyor. Kaybolma veya çalınma gibi durumlarda para iadesi ya da yeni ürün gönderimi gibi seçeneklerle tüketicilerimizi güvende tutuyoruz” ifadelerini kullandı.   

“GENÇ KUŞAKLAR DA YATIRIM ARACI OLARAK ALTIN VE GÜMÜŞE İLGİ GÖSTERİYOR”  

Ev hanımlarından üst düzey yöneticilere kadar herkesin online altın ve gümüş alışverişi yaptığını vurgulayan Berat Özkan, “‘Altını kıymetli yapan nadir olmasıdır’ mottosuyla, uluslararası standartlarda, üst düzey güvenlikli platformumuzla külçe altın, gramlık gümüş ve ziynet kategorilerinde sunduğumuz ürünlerimizi İstanbul’daki merkez ofisimizden ülkemizin her yerine ulaştırıyoruz. Öte yandan Efes Antik Kent, Zeugma, Aspendos gibi kültürel miraslarımızdan esinlenerek ürettiğimiz sınırlı sayıda özel koleksiyonlarımızı, Nadir Koleksiyon kategorimizde listeliyoruz. Elde ettiğimiz verileri incelediğimizde, kullanıcılarımızın ağırlıklı olarak 25-55 yaş aralığında olduğunu görüyoruz. Bu durum, genç kuşakların da altını bir yatırım aracı olarak benimsediğini ve yenilikçi platformları tercih ettiğini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.   

ALTIN HESABINI FİZİKSEL ALTINA ÇEVİRME İMKANI   

Fiziksel altın satın almanın yanında transfer imkanı da sunduklarına değinen Özkan, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:  

 “Bankalarla anlaşmalarımız sayesinde müşterilerimiz, yenilenen internet sitemizi kullanarak hesaplarındaki altını istediği gram altına çevirebiliyor. Bu sürecin ardından fiziksel altınlar, sigortalı biçimde kargoyla müşterilerimize ulaştırılıyor. Ayrıca NadirGold’un güncel fiyatlarını tercih eden müşterilerimiz, online mağazamızı kullanarak altın hesaplarına havale de yapabiliyor. NadirGold olarak yarım asırlık deneyimimiz ve yenilenen online mağazamızla altın ve gümüş alışverişini günümüze uyarlıyor, sektörde müşteri odaklı bir dönüşümün öncüsü oluyoruz.”